Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Τουριστικός φόρος στον διάσημο «πλωτό ναό»

Ιαπωνία: Τουριστικός φόρος στον διάσημο «πλωτό ναό»

Η επίσκεψη στον δημοφιλέστερο ναό της Ιαπωνίας, στον ναό Itsukushima έχει γίνει πλέον λιγάκι ακριβότερη

Η φωτεινή-πορτοκαλί πύλη torii που φαίνεται να επιπλέει σε μια λίμνη είναι ένα από τα πιο όμορφα και αναγνωρίσιμα σημεία της Ιαπωνίας.

Βρίσκεται στην πόλη Hatsukaichi, στο νομό της Χιροσίμα, το torii – μια πύλη ιερού – είναι μέρος ενός Σιντοϊστικού συγκροτήματος 1.400 ετών που έχει καταχωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η εντυπωσιακή εμφάνισή του το έχει καταστήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα στην Ιαπωνία – ακόμη και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το επισκέφθηκε νωρίτερα φέτος.

Μειονέκτημα

Ωστόσο, αυτή η δημοτικότητα έχει ένα μειονέκτημα. Η Hatsukaichi αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό με τον υπερτουρισμό, ωθώντας τους αξιωματούχους να εφαρμόσουν έναν τουριστικό φόρο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή. Ο φόρος είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το 2021, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Κάθε επισκέπτης στο Miyajima, το σημείο πρόσβασης του νησιού για το ιερό, χρεώνεται τώρα 100 γιεν (67 σεντς). Εάν ένας ταξιδιώτης ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις, μπορεί να αγοράσει ένα πάσο 500 γιεν ($3,33) που ισχύει για ένα έτος.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την κατασκευή και τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, όπως δημόσια μπάνια, τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής του ναού και την ενθάρρυνση του οικοτουρισμού στην περιοχή.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους τουρίστες, διασφαλίζοντας παράλληλα τα προς το ζην για τους νησιώτες», είπε στο CNN ο Σούντζι Μουκάι, στέλεχος του τμήματος σχεδιασμού της πόλης. «Ελπίζουμε ότι οι τουρίστες θα γίνουν ενδιαφερόμενοι φορείς που θα ενωθούν μαζί μας για να προστατεύσουμε τη Miyajima μοιραζόμενοι τις ευθύνες».

Μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Another Thousand Years βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες φροντίδας και διατήρησης της Miyajima και του Ιερού Itsukushima.

«Ελπίζουμε ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες να γίνουν φύλακες του νησιού όπως και οι κάτοικοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας. «Γιατί δεν αρχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε τώρα με περηφάνια; Ένα νησί που φυλάσσει τους θεούς, θα το λατρεύουμε για άλλα χίλια χρόνια».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024