Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλαστές ταυτότητες: Οι διάλογοι κυκλώματος «ελληνοποιήσεων» - Η σύνδεση με τους «Vor V Zakone»

Πλαστές ταυτότητες: Οι διάλογοι κυκλώματος «ελληνοποιήσεων» – Η σύνδεση με τους «Vor V Zakone»

Ο αρχηγός «Σάββας», οι Γεωργιανοί πελάτες και η ρωσόφωνη μαφία «Vor V Zakone»

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στην Ασφάλεια Αττικής η υπόθεση κυκλώματος των πλαστών ταυτοτήτων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Η έρευνα των αρχών κράτησε 11 μήνες, στοιχείο κλειδί για την εξάρθρωση του συμμορίας ήταν τρεις ανώνυμες επιστολές στους αδιάφθορους, με τον αποστολέα να υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κυκλώματος και τη δράση των επίορκων αστυνομικών.

Στους διαλόγους ακούγεται ο αρχηγός να συζητά με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με στοιχεία που είναι απαραίτητα για επικείμενες «ελληνοποιήσεις»

Παράλληλα, στο «φως» έρχονται αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα των μελών του κυκλώματος και των «πελατών» τους, στους οποίους φαίνεται πως γινόταν η συνεννόηση μεταξύ τους.

Ο «Σάββας»

Οι κατηγορούμενοι με αρχηγό τον «Σάββα», εντόπιζαν κυρίως Γεωργιανούς, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός εκ των δύο αστυνομικών φρόντιζαν για την έκδοση ελληνικών δελτίων ταυτότητας έναντι χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., μία γυναίκα-μέλος του κυκλώματος είχε προβεί σε παράνομες «ελληνοποιήσεις» αλλοδαπών που ανήκουν στη ρωσόφωνη μαφία «Vor V Zakone».

Οι διάλογοι

Συνομιλία μεταξύ του φερόμενου ως αρχηγού και ενός «πελάτη»:

Αρχηγός: Πόσο χρονών είσαι;

Αλλοδαπή: Ε, δεν θέλω για μένα. Για τον άνδρα μου θέλω.

Αρχηγός: Για τον άνδρα σου θέλεις…

Αλλοδαπή: Για τον άνδρα μου. Ναι. Αυτός είναι 57 χρονών

Αρχηγός: Μάλιστα, 57 λες, έτσι;

Αλλοδαπή: 57 χρονών είναι. Ναι, κύριε Σάββα.

Αρχηγός: Μπορείς να μου στείλεις μία φωτογραφία για να δω πώς είναι; Αλλά μιλάς στο τηλέφωνο… Πάρε με στο Viber καλύτερα.

Συνομιλία μεταξύ του αρχηγού και ενός μέλους του κυκλώματος, στην οποία ο πρώτος εμφανίζεται εκνευρισμένος:

Αρχηγός: Γαμώ τη μα… του, κάνει έτσι που να του στείλεις να του κόψουν το κεφάλι και να το πετάξουν γαμώτο… Τα στοιχεία θα σου τα δώσει ναι. Τα στοιχεία τι είναι;

Μέλος: Α, θα του πω δώστε μου επώνυμο, όνομα και διεύθυνση, εγώ φεύγω στην Κύπρο… Και πες του χωρίς εμένα κανείς δεν θα σου φέρει λεφτά.

Στις δύο συνομιλίες που ακολουθούν ακούγεται ο αρχηγός να συζητά με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με στοιχεία που είναι απαραίτητα για επικείμενες «ελληνοποιήσεις».

Πρώτη συνομιλία:

Μέλος: Αυτός θέλει να μείνει μόνιμα εδώ;

Αρχηγός: Ναι, ναι.

Μέλος: Αν θέλει να μείνει εδώ, τότε υπάρχουν κάποια τα οποία «δεν υπάρχουν», έχουν φύγει στον παράδεισο, και εδώ δεν φαίνονται πουθενά. Καταλαβαίνεις;

Δεύτερη συνομιλία:

Αρχηγός: Ποιας χρονιάς είναι; (εννοεί την ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού εγγράφου)

Μέλος: Τώρα θα σου πω, λοιπόν… περίμενε… Λοιπόν, αυτός ο άνδρας είναι του 67’ (εννοεί ότι η ημερομηνία γέννησης του ημεδαπού τα στοιχεία του οποίου θα χρησιμοποιήσουν είναι το έτος 1967).

Αρχηγός: Ναι

Μέλος: Και η κοπέλα του 82’. Αυτή είναι λίγο νεότερη (εννοεί αντίστοιχα ότι η ημερομηνία γέννησης της ημεδαπής τα στοιχεία της οποία θα χρησιμοποιήσουν είναι το έτος 1982).

Αρχηγός: Ε ναι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτοί ταιριάζουν ιδανικά (εννοεί ότι ταιριάζουν οι ημερομηνίες των στοιχείων ημεδαπών που κατέχουν και επίκειται να χρησιμοποιήσουν με αυτές των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών).

«Με 15 χιλιάρικα γίνεται αυτό το χαρτί»;

Τέλος, οι αστυνομικοί των αδιάφθορων έχουν καταγράψει σε συνομιλίες και τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα για να προμηθεύσει τους Γεωργιανούς με το πλαστό έγγραφο της ταυτότητας.

Πελάτης: Άρα 15 χιλιάρικα, γίνεται αυτό το χαρτί;

Μέλος: Έ, βέβαια.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024