Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Αγωνία για τους Έλληνες στο Ισραήλ - «Είμαστε σε ετοιμότητα να πάμε στα καταφύγια»

Ισραήλ: Αγωνία για τους Έλληνες στο Ισραήλ – «Είμαστε σε ετοιμότητα να πάμε στα καταφύγια»

Περίπου 150 Έλληνες που επισκέπτονταν τους Αγίους Τόπους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Ιεροσόλυμα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ισραήλ με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 150 Έλληνες τουρίστες βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ όπου επισκέπτονταν τους Αγίους Τόπους. Επίσης ένας αριθμός Ελλήνων βρίσκονται βρίσκονται και στη Γάζα που βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τηλέφωνα ανάγκης

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του έδωσε στη δημοσιότητα τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων για τυους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ:+972544808297

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα:+972523032253

«Είμαστε στο δρόμο και ακούσαμε σειρήνες»

«Στον δρόμο ακούσαμε σειρήνες. Ακούσαμε στο ράδιο ότι αντάρτες από τη Γάζα μπήκαν μέσα στα χωριά που είναι κοντά στα σύνορα», είπε ο Αναστάσης Δαμιανός, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ιεροσολύμων μιλώντας στο MEGA.

Η ελληνική κοινότητα στα Ιεροσόλυμα αριθμεί πάνω από 200 άτομα. Έντονο, ωστόσο, είναι το ελληνικό στοιχείο και σε άλλες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ, βόρεια του οποίου ζει και ο Δημήτρης Μαυρωτάς, Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ.

«Η μόνη οδηγία που έχουμε είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και όντως είναι πολύ ήσυχα εδώ πέρα δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, είμαστε στο σπίτι έχουμε οδηγία να είμαστε σε επιφυλακή άμα χτυπήσουν οι σειρήνες να πάμε στα καταφύγια», ανέφερε ο Δημήτρης Μαυρωτάς, ομοσπονδιακός προπονητής πόλο Ισραήλ.

Άδειοι οι δρόμοι

Οι δρόμοι και στο Τελ Αβίβ έχουν αδειάσει. Από τους κατοίκους έχει ζητηθεί, μάλιστα, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για τυχόν νέα χτυπήματα της Χαμάς.

Στα περισσότερα από δέκα χωριά που εισέβαλαν το πρωί μέλη της Χαμάς, σκοτώνοντας και παίρνοντας δεκάδες ομήρους, δεν κατοικούν Έλληνες.

Τα μέλη της Ελληνικής κοινότητας είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.


«Αρχίζει η επιχείρηση «Θύελλα του Αλ-Άκσα». Έτσι την ονόμασε και την συνέδεσε με τον αυξημένο αριθμό Εβραίων πιστών οι οποίοι εδώ και δυο εβδομάδες εξαιτίας των εβραϊκών γιορτών ανέβηκαν στο προαύλιο του Τεμένους», ανέφερε ο Γαβριήλ Χαρίτος, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν.

Πολλοί φοβούνται πως η σημερινή επίθεση της Χαμας ήταν μόλις το πρώτο στάδιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, το οποίο έβαλε ξανά φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής.






Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024