Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Βίντεο Σαλβίνι κατά αμεροληψίας δικαστή - Έκρινε αντισυνταγματικά μέτρα της Μελόνι για μεταναστευτικό

Ιταλία: Βίντεο Σαλβίνι κατά αμεροληψίας δικαστή – Έκρινε αντισυνταγματικά μέτρα της Μελόνι για μεταναστευτικό

Στο βίντεο διακρίνεται η συγκεκριμένη δικαστής να συμμετέχει σε διαδήλωση του 2018, με αίτημα την άμεση αποβίβαση στην Ιταλία παράτυπων μεταναστών

Με ανάρτηση ενός βίντεο στην πλατφόρμα Χ, o Ιταλός υπουργός Μεταφορών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αμφισβήτησε την αμεροληψία μιας δικαστού της Σικελίας η οποία στις 29 Σεπτεμβρίου έκρινε αντισυνταγματικά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι για το μεταναστευτικό.

Πρόκειται για την δικαστή της Κατάνια, Γιολάντα Αποστόλικο, η οποία με απόφασή της δεν επικύρωσε τη μεταφορά τριών μεταναστών από την Τυνησία σε κλειστό κέντρο παραμονής της Σικελίας.

Για φακέλωμα μιλά η αντιπολίτευση

Αιτιολόγησε την απόφασή της, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης – τα οποία προβλέπουν παραμονή των παράτυπων μεταναστών σε κλειστά κέντρα, μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου, ή υποχρεωτική καταβολή εγγύησης σχεδόν 5.000 ευρώ, ώστε να παραμείνουν ελεύθεροι – αντιβαίνουν στην ιταλική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Βλέπω… γνωστά πρόσωπα»

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από τον Σαλβίνι, όπως έγραψε ο ιταλικός Τύπος, διακρίνεται η συγκεκριμένη δικαστής να συμμετέχει σε διαδήλωση στις 25 Αυγούστου του 2018, με κύριο αίτημα την άμεση αποβίβαση στην Ιταλία παράτυπων μεταναστών που είχαν διασωθεί νότια της Σικελίας.

«25 Αυγούστου 2018, Κατάνια, ήμουν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών. Η άκρα αριστερά διαδηλώνει για να απαιτήσει την αποβίβαση των μεταναστών από το πλοίο Diciotti: το πλήθος φωνάζει ‘δολοφόνοι’ και ‘ζώα’ στα μέλη της αστυνομίας. Φαίνεται να βλέπω κάποια γνώριμα πρόσωπα…», έγραψε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Λέγκα.

Για φακέλωμα μιλά η αντιπολίτευση

H Λέγκα ζήτησε την παραίτηση της δικαστικού και, ερωτηθείσα σχετικά, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «είναι λογικό να διερωτάται κανείς, αν κάποιος που παίρνει μέρος σε διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό, όταν λαμβάνει αποφάσεις για το θέμα αυτό, το κάνει χωρίς προκατάληψη».

Η Γιολάντα Αποστόλικο δεν έκανε κάποια δήλωση μέχρι στιγμής, αλλά ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Δικαστικών, Τζουζέπε Σανταλουτσία, διερωτήθηκε με τη σειρά του «από πού ξεφύτρωσε αυτό το βίντεο, αν έχει μεταδοθεί ποτέ στην τηλεόραση ή αν ανήκει στις αστυνομικές δυνάμεις».

Όσο για την αντιπολίτευση, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και τα «Πέντε Αστέρια» υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για φακέλωμα» και ότι «γίνεται χρήση μεθόδων εκφοβισμού».

Η αστυνομία της Κατάνια, πάντως, διέψευσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία που περιέχονται στο αρχείο της.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024