Τζόρτζια Μελόνι: «Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο»
Τι ανέφερε η Τζόρτζια Μελόνι για το μεταναστευτικό
Σε ανάρτηση της, η Τζόρτζια Μελόνι μιλά για το μεταναστευτικό. Η πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρει ότι «Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο, η οποία οφείλεται στην αστάθεια μεγάλων περιοχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση», γράφει η Μελόνι.
Προσθέτει, δε, ότι η κυβέρνησή της κινείται «με σοβαρότητα, σε κάθε επίπεδο, ζητώντας την συμμετοχή στην όλη προσπάθεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υπογράφοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες, για μα σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων και να εξαρθρωθεί το δίκτυο διακινητών ανθρώπων, αλλά και με κανόνες κοινής λογικής ώστε να ευνοηθούν οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να τύχουν υποδοχής στην Ιταλία».
«Η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη»
Η Μελόνι τονίζει ότι «η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη αν στο μεταξύ άλλες χώρες εργάζονται προς εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και αν ακόμη και ένα μέρος της Ιταλίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ευνοήσει την παράνομη μετανάστευση». «Δεν αναφέρομαι μόνον στην ιδεολογικοποιημένη αριστερά και στο κύκλωμα που έχει συμφέροντα στον τομέα της υποδοχής», γράφει στην ανάρτησή της.
Με αναφορά, δε, σε απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας, στην οποία κρίνεται παράνομη η μεταφορά των μεταναστών αιτούντων άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής, όπως και ο νέος κανόνας που προβλέπει καταβολή εγγύησης σχεδόν 5000 ευρώ για να μπορούν να μένουν, οι μετανάστες αυτοί, εκτός κλειστών δομών, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Η Μελόνι εξηγεί ότι η Ιταλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω του μεταναστευτικού

Τζόρτζια Μελόνι – πρωθυπουργός Ιταλίας
«Έμεινα άναυδη με την απόφαση του δικαστή της Κατάνης να αφήσει ελεύθερο παράνομο μετανάστη»
Ακόμη, προσθέτει: «Έμεινα άναυδη όταν πληροφορήθηκα την απόφαση του δικαστή της Κατάνης, που με ασύλληπτη αιτιολογία ( “τα σωματικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, που κυνηγοί χρυσού στην Τυνησία θεωρούν κατάλληλα για την δραστηριότητά τους”) αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουμε την νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο», υπογραμμίζει, τέλος, στην ανάρτησή της η Τζόρτζια Μελόνι.
Δείτε την ανάρτηση
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442