Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νέος «διμέτωπος» της Χαριλάου Τρικούπη

Ο νέος «διμέτωπος» της Χαριλάου Τρικούπη

Στο ΠΑΣΟΚ ρίχνουν ξεκάθαρα το βάρος τους στο είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκούν στη ΝΔ, συγκρίνοντάς την έμμεσα με την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από την επόμενη περιοδεία του στην Καβάλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δύο κινήσεις εντός Αττικής: η πρώτη ήταν η συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο στον Πειραιά, Γιάννη Μώραλη – μια από τις ελάχιστες παρατάξεις που έχει στηρίξει το ΠΑΣΟΚ επίσημα ήταν αυτή του «Πειραιά Νικητή». Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου του κόμματος στη Βουλή και η αναμνηστική φωτογραφία είναι το επιστέγασμα αυτής της στήριξης, με τον νυν δήμαρχο του Πειραιά να παρουσιάζει στον Ανδρουλάκη τις προγραμματικές προτεραιότητές του για την επόμενη πενταετία.

Η δεύτερη κίνηση ήταν η συμβολική παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα, που έγινε χθες το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.

Η Αττική, και σε επίπεδο Περιφέρειας (παρά το περιστατικό Χατζάρα, τις δηλώσεις του οποίου η Χαριλάου Τρικούπη καταδίκασε από την αρχή) και σε επίπεδο κεντρικών δήμων, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία συμβολικής πολιτικής διαφοροποίησης του κόμματος από τους αντιπάλους του. Ο νέος «διμέτωπος» που διεξάγεται έχει διαφορετική μορφή από αυτόν της προηγούμενης φάσης: στο ΠΑΣΟΚ ρίχνουν ξεκάθαρα το βάρος τους στο είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκούν στη ΝΔ, συγκρίνοντάς την έμμεσα με την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, η ατζέντα των θεμάτων που ανοίγεται αφορά κατά κύριο λόγο το ακροατήριο που το ΠΑΣΟΚ μοιράζεται με τα δύο κόμματα: με θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ακρίβεια διεκδικούν το κεντρώο ακροατήριο, ενώ με εκείνα που αφορούν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τη διαφάνεια έχουν στόχο τους ενδιάμεσους ψηφοφόρους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύουν, και στις δύο περιπτώσεις, στη σοβαρότητα και την αξιοπιστία – με απώτερο σκοπό στο τέλος του εκλογικού κύκλου, στις ευρωεκλογές του 2024, να θεωρούνται η βασική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ.

Πυρά με αφορμή το νομοσχέδιο για την Υγεία

Τα πασοκικά βέλη απέναντι στην κυβέρνηση, γι’ αυτόν τον λόγο, εκτοξεύονται και για παραδοσιακά προνομιακά πεδία της Δημοκρατικής Παράταξης – όπως συνέβη και στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την Υγεία: «Κατά τη διάρκεια των 100 ημερών διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι σήμερα, έχουμε μόνο επικοινωνιακή διαχείριση και εικόνα.

Για λόγους εικόνας καρατομήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», όπως υποστηρίζουν τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης, υπενθυμίζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και καταγγέλλοντας πως «επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα» στα περιφερειακά νοσοκομεία. «Θα πρέπει να δούμε και να κρίνουμε όλες αυτές τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Εχουν αρχίσει να υλοποιούνται ή όλα δικαιολογούνται λόγω των φυσικών καταστροφών;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024