Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης οικοπέδου από τον Δήμο Πειραιά

Ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης οικοπέδου από τον Δήμο Πειραιά

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιο Κοτταρά, για την επέκταση της παραχώρησης οικοπέδου στο Νέο Φάληρο.

Με στόχο την εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων άθλησης, ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΣΤΑΣΥ, για την επέκταση παραχώρησης της σύμβασης, η οποία αφορά στο οικόπεδο επί των οδών Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, στο Νέο Φάληρο, όπου στεγάζεται Βρεφονηπιακός Σταθμός του δήμου.

Ο Δήμος Πειραιά επιθυμεί την παραχώρηση και του υπόλοιπου τμήματος του οικοπέδου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρος πρασίνου, ενώ πρόθεση του δήμου είναι να ανακατασκευάσει το ακίνητο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου, το οποίο θα στεγάσει ΚΑΠΗ.

Την επέκταση της παραχώρησης του υπόλοιπου τμήματος του οικοπέδου, συζήτησε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιος Κοτταράς σε συνάντηση που είχαν στο οικόπεδο, στο Νέο Φάληρο, με τις δύο πλευρές να είναι ιδιαίτερα θετικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Επιχείρηση ελεύθερα οικόπεδα

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με την ΣΤΑΣΥ έχουμε μια παραγωγική συνεργασία, καθώς έχει ήδη παραχωρήσει στον Δήμο Πειραιά τον χώρο όπου στεγάζουμε τον Βρεφονηπιακό μας Σταθμό, στο Νέο Φάληρο. Στην προσπάθειά μας να βρούμε ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να δημιουργήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, συζητάμε τον τελευταίο έναν χρόνο το ενδεχόμενο να επεκταθεί αυτή η παραχώρηση και στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου, για να φτιάξουμε έναν μικρό αθλητικό χώρο, έναν χώρο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και χώρους πρασίνου, ενώ ενδεχομένως το ακίνητο που βρίσκεται δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό να στεγάσει ΚΑΠΗ, μετά από ανακατασκευή που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΣΤΑΣΥ και εξετάζουμε τις διαδικασίες, για να γίνει μια πλήρης αξιοποίηση του χώρου από τον Δήμο Πειραιά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιος Κοτταράς, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Παραλάβαμε πριν από λίγο διάστημα το αίτημα του Δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου. Είχαμε κάνει και πριν από ένα χρόνο συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Ως ΣΤΑΣΥ εξετάζουμε το συγκεκριμένο αίτημα, είμαστε θετικοί και υπάρχει η βούληση σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου, ως χώρο πρασίνου, για τη δημιουργία ΚΑΠΗ στο ακίνητο που βρίσκεται δίπλα από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και για την αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024