Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο – Πάνω από τρία εκ. επιβάτες
Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είδε την επιβατική κίνησή του να «απογειώνεται» τον Σεπτέμβριο.
«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2023, με τους επιβάτες να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 3.006.870 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 16,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2022, αλλά και αυξημένη κατά 11,8% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019.
Η εγχώρια επιβατική κίνηση τον μήνα Σεπτέμβριο έφθασε τους 943.924 ταξιδιώτες
Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 14,6% και 17,2% αντίστοιχα.
Σε σύγκριση με το 2019, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 16,3% και 9,9% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πόσοι ταξίδεψαν τον Σεπτέμβριο
Η εγχώρια επιβατική κίνηση τον μήνα Σεπτέμβριο έφθασε τους 943.924 ταξιδιώτες, κατέγραψε αύξηση 14,6% σε σχέση με πέρυσι, (823.231 επιβάτες) και αντίστοιχη άνοδο 16,3% σε σχέση με το 2019.
Στο συν 9,9% σε σχέση με το 2019 έκλεισε ο Σεπτέμβριος και για τη διεθνή επιβατική κίνηση, με 2.063.746 εκατ. επιβάτες, η οποία συγκριτικά με πέρυσι κατέγραψε άνοδο 17,2% (1.761.400 εκατ. επιβάτες).
Συνολικά, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 21,68 εκατ., αυξημένη κατά 25,7% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 8,6% σε σύγκριση με το 2019. Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 20,3% και 28,3% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 11,3% και 7,3% αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως το 2023 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με στελέχη της αεροπορικής αγοράς να δηλώνουν πως θα ξεπεράσει και τις ιστορικές επιδόσεις του 2019, αφού εκτιμάται πως θα κλείσει με πάνω από 26 εκατ. επιβάτες.
Για τις πτήσεις
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2023, ανήλθε σε 186.174, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,9% σε σχέση με το 2022 και 5,1% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,8% και 17,4% σε σχέση με το 2022, και αντίστοιχα κατά 9,1% και 2,2% σε σύγκριση με το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442