Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων

Μαρινάκης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της αύξησης σε άλλους συνταξιούχους δικαστές πέρα από τους προσφεύγοντες

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών, για την οποία τόνισε ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων».

Ακόμα σημείωσε ότι η απόφαση αφορά δύο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς, ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα επέκτασης ή ευρύτερης δημοσιονομικής ανησυχίας. Όσον αφορά τους βουλευτές έχει ψηφιστεί να μη γίνει η σχετική διεκδίκηση».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε ακόμα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες, ενώ επεσήμανε ότι θα αλλάξει έτσι όλη η διαδικασία των προγραμματισμών, θα ενημερώνονται οι ασθενείς και θα διασυνδέονται τα νοσοκομεία «προκειμένου να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις».

Αναφέρθηκε επίσης και στο νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πασχόντων το οποίο θα ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου αλλά και στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων το οποίο θα ενημερώνει και θα προειδοποιεί για τυχόν ελλείψεις.

Η Ελλάδα η χώρα με τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι χάρη στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκαν κατά 30% οι βάρδιες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της ΠΝΠ. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι 159 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 57 περιοχές της χώρας συνέδραμαν το έργο του ΕΚΑΒ εξασφαλίζοντας την πραγματοποίηση 1.500 διακομιδών που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά.

«Ενσωματώνονται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και η οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών στον πυρήνα των δήμων»

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό με αναφορά σε πόρους που έχουν εξασφαλιστεί και πρωτοβουλίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και προχωρούν, ότι «η Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και η κυβέρνηση εφαρμόζει με ταχύτητα και προσήλωση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την ενδυνάμωση των υποδομών του ΕΣΥ και τη στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Τα οικονομικά των σχολείων στους δήμους

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ. «Ένα ν/σ που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι πολίτες. Μπαίνει τέλος στην παρένθεση της απλής αναλογικής που είχε οδηγήσει σε ακυβερνησία την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενισχύεται η δημόσια λογοδοσία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Ενσωματώνονται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και η οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών στον πυρήνα των δήμων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Επεσήμανε μάλιστα πως είναι μόνο η αρχή από μία σειρά παρεμβάσεων που δρομολογούνται ώστε η νέα αυτοδιοικητική περίοδος να αποτελέσει και μια νέα εποχή για την τοπική διακυβέρνηση.

Καμία αλλαγή στη στρατηγική θωράκισης της χώρας

«Συνεχίζονται οι καταβολές της πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες απ’ τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία», είπε ακόμη και αναφέρθηκε λεπτομερειακά στις καταβολές αλλά και στις αυτοψίες και την ενεργοποίηση του σχήματος της στεγαστικής συνδρομής ύψους 116 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως μίλησε για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στις εγκαταστάσεις της «Naval Group» στη Λοριάν της Γαλλίας παρουσία του υπουργού ‘Αμυνας, Ν. Δένδια τονίζοντας ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά πάντοτε με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους.

«Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, γεωστρατηγικά και διπλωματικά», είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Μείωση στον ΦΠΑ για αγρότες στις πληγείσες περιοχές

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανακοίνωση από τους αρμόδιους υπουργούς ότι από 1η Νοεμβρίου μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% στο 13% για την απόκτηση των αγροτικών μηχανημάτων και γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημα των αγροτών σε μια στιγμή που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Μια παρέμβαση που όπως είπε αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο για την τόνωση της αγροτικής παραγωγής αλλά και την ταχύτερη ανάκαμψη των παραγωγών στη Θεσσαλία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ένταξη της παροχής υπηρεσιών για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία σε κτίρια δημόσια, ιδιωτικά που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 4%.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στη Γρανάδα όπου πραγματοποιείται η Τρίτη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή 47 αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα θα συμπροεδρεύσει με τον πρόεδρο της Ελβετίας σε πάνελ για την πολυμέρεια υπό το πρίσμα θεμάτων ασφαλείας και γεωστρατηγικής. Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχουν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, και, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Φινλανδίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Γεωργίας».

Έκλεισε αναφέροντας πως αύριο, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που αναμένεται να εστιάσει στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στρατηγική ατζέντα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ενώ συζήτηση θα γίνει και για τη Μετανάστευση.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024