Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για το ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για το ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι «εμείς κρίνουμε τις προτάσεις και αυτές που έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, μας δείχνουν ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο»

Την άποψή του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται προς το χειρότερο», διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Εμείς είχαμε μία αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα πριν, την ξέρετε. Επιβεβαιωθήκαμε σε πάρα πολλά πράγματα, και σε προβλέψεις και σε κριτική που είχαμε ασκήσει. Και όλα αυτά τα χρόνια αυτό το κόμμα μεταλλάσσεται επί το αντιδραστικότερο, έχει γίνει πλέον ένα κλασσικό αστικό κόμμα, δεν το ξεχωρίζεις από τη ΝΔ στα βασικά ζητήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, «άλλωστε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ‘πρέπει να μοιάσουμε περισσότερο με τη ΝΔ για να κερδίσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία’ που επιδιώκει στις επόμενες εκλογές».

Όταν του επισημάνθηκε πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «λέει ότι δίνει μάχη κατά της δεξιάς», ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως «στα λόγια όλοι μιλάνε για ‘μάχη κατά της δεξιάς’, αλλά όταν εσύ μετακινείσαι όλο και πιο δεξιά με τις προτάσεις και τις θέσεις σου, αυτό συμβαίνει».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, για εμάς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κάποιοι φαίνονται έκπληκτοι, παρουσιάζονται σαν να μην το περιμένανε αυτό το πράγμα. Είναι μία φυσιολογική πορεία».

Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται στον κ. Κασσελάκη σαν πρόσωπο, αλλά ότι μιλά για τις θέσεις.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ποιος θα είναι ο αρχηγός κάποιου κόμματος, εφόσον τα μέλη του με αυτό τον τρόπο – και τα μη μέλη τέλος πάντων, όπως έγινε η διαδικασία αυτή – εξέλεξαν έναν αρχηγό, αυτός είναι ο αρχηγός τους. Αυτός τους αξίζει. Να τον χαίρονται, να τον τιμούνε, να τον κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε πως «εμείς κρίνουμε τις προτάσεις και βεβαίως οι προτάσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής, απ’ τις λίγες τοποθετήσεις που έχει κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μας δείχνουν ότι όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα επί το καλύτερο, αλλά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

«Μιλάμε δηλαδή για ένα κόμμα, το οποίο έχει ταυτιστεί πλήρως με αντιλαϊκές πολιτικές, με συντηρητικές λογικές και, βεβαίως – εντάξει, να πούμε και αυτό – είναι και το ποιόν του ανθρώπου», σημείωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενος πλέον στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αμερικανοθρεμμένος, στο επιτελείο του Μπάιντεν δούλεψε εθελοντικά. Ξέρουμε τι εστί Μπάιντεν και ποια είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, όπως και η προηγούμενη. Ξέρουμε ότι ήταν στην Goldman Sachs, ξέρουμε μία σειρά τέτοια ζητήματα. Όλα αυτά δεν αποτελούν και πολύ καλό οιωνό γι’ αυτό το κόμμα».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η ηγεσία αυτού του κόμματος, κυρίως μας ενδιαφέρει ο απλός κόσμος», είπε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μόνη εναλλακτική ψήφος είναι αυτή στη Λαϊκή Συσπείρωση»

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο και το κόκκινο γαρύφαλλο, για να κάνουμε την έκπληξη, να πάμε πιο ψηλά».

«Είναι η μόνη εναλλακτική ψήφος αυτή στη Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η «ταύτιση» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη στους δήμους και στις περιφέρειες από ό,τι μέσα στη Βουλή.

Σημείωσε ότι και τα τρία αυτά κόμματα αλληλοϋποστηρίζονται σε πολλά ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και τόνισε ότι πρέπει να εκλεγούν πάρα πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζει το ΚΚΕ και να περάσουν στον Β’ γύρο των εκλογών, γιατί «είναι αγωνιστές, είναι αυτοί που θα σταθούν στο πλευρό του λαού», προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί και να γενικευτεί το βήμα που έγινε με την στήριξη του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024