Στην περισυλλογή περίπου 90 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακρωτηρίου Ταινάρου προχώρησε παραπλέον δεξαμενόπλοιο, με συντονισμό του ενιαίου κέντρου επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης του λιμενικού.
Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.
82 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Σύμη
Χθες το πρωί, στην παραλία Αγίου Νικολάου νομού Σύμης, εντοπίστηκαν άλλοι συνολικά 82 μετανάστες –42 άνδρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια και 12 κορίτσια–, όλοι καλά στην υγεία τους.
Κατέβαλαν χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ ο καθένας και η καθεμία για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Οι μετανάστες δήλωσαν ότι ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα από τα τουρκικά παράλια με δυο μηχανοκίνητες λέμβους και αποβιβάστηκαν στη παραλία του Αγίου Νικολάου.
Κατά δήλωσή τους, κατέβαλαν χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ ο καθένας και η καθεμία για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Οι λέμβοι καταστράφηκαν.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σύμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού σώματος.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων