Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: 17χρονη παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μηχανή - Την έριξαν κάτω τραβώντας το μαντήλι της

Ινδία: 17χρονη παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μηχανή – Την έριξαν κάτω τραβώντας το μαντήλι της

Οι γιατροί αποκάλυψαν πως η ανήλικη κατέληξε από πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι της

Φρικτό θάνατο βρήκε μία ανήλικη Ινδή, όταν νεαροί άντρες της τράβηξαν το μαντήλι με αποτέλεσμα να πέσει από το ποδήλατό της και να παρασυρθεί από διερχόμενη μηχανή.

Το συμβάν καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα καμερών. Όπως φαίνεται η 17χρονη μαζί με μια φίλη της κάνουν ποδήλατο, όταν περνά από δίπλα της μία μηχανή με δύο αγόρια, ο ένας εκ των οποίων της τραβά το μαντήλι από το κεφάλι, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπηθεί από άλλη μηχανή.

Καθώς η ίδια αλλά και οι αναβάτες της μηχανής βρίσκονται στο οδόστρωμα, μία τρίτη μηχανή περνά από πάνω της από την αντίθετη κατεύθυνση.

«Τη στιγμή που την είδα, ήξερα πως είναι νεκρή»

Το συμβάν έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στις παρενοχλήσεις των γυναικών σε δημόσιους χώρους

«Τη στιγμή που είδα την κόρη μου, ήξερα ότι ήταν νεκρή», λέει ο πατέρας της Sabhajit Varma, ο οποίος έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά αφότου έλαβε κλήση από την ανιψιά του.

«Οι γιατροί είπαν ότι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρή. Είπαν ότι το σαγόνι της ήταν θρυμματισμένο και πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι της» ανέφερε ο πατέρας της ανήλικης.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως δύο μέρες πριν τον θάνατό της, η κόρη του, του είχε αποκαλύψει ότι κάποια αγόρια παρενοχλούσαν την ίδια και κάποια άλλα κορίτσια έξω από το σχολείο τους.

«Η κόρη μου δολοφονήθηκε. Οι άνδρες που τη σκότωσαν πρέπει να κρεμαστούν» δήλωσε ο πατέρας της ανήλικης.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις υπόπτους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς είναι ανήλικος και αναζητά έναν τέταρτο άνδρα. 

Αφού το βίντεο του περιστατικού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε πρωτοσέλιδο, ο πρωθυπουργός Yogi Adityanath προειδοποίησε όσους παρενοχλούσαν γυναίκες στους δρόμους ότι «ο Yamraj [ο ινδουιστικός θεός του θανάτου] θα τους περίμενε στην επόμενη διάβαση».

«Eve teasing»

Το θλιβερό συμβάν έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών σε δημόσιους χώρους – με ορισμένους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών να αμφισβητούν επίσης τη χρήση της φράσης «Eve teasing» από τον τοπικό Τύπο για την περιγραφή της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «πείραγμα».

Ο όρος, λένε, είναι «βαθιά προβληματικός» και επισημαίνουν ότι πρόσφατα τον επισήμανε και το Ανώτατο Δικαστήριο, λέγοντας ότι πρέπει να αντικατασταθεί με «σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο».

Πολλές Ινδές δηλώνουν πως τέτοιου είδους «πειράγματα» είναι πολύ συχνά είτε στο δρόμο, είτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024