Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Παρέμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια παραπάνω λόγω ενός email που δεν ανοίχτηκε ποτέ

Ινδία: Παρέμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια παραπάνω λόγω ενός email που δεν ανοίχτηκε ποτέ

Οι υπεύθυνοι της φυλακής παρέλειψαν και δεύτερο email

Ένας άνδρας στην Ινδία κρατήθηκε στη φυλακή για τρία επιπλέον χρόνια, επειδή οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν κατάφεραν να ανοίξουν μια εντολή εγγύησης που στάλθηκε ως συνημμένο μέσω email.

Ο καταδικασμένος, Chandanji Thakor εξέτιε την ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, ωστόσο η καταδίκη του ανεστάλη από το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκουτζαράτ, το οποίο εξέδωσε διάταγμα με την οποία του χορηγούσε εγγύηση.

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας Covid το 2020, που είχαν επιβληθεί στην χώρα, το διάταγμα εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τώρα αποκαλύφθηκε πως οι σωφρονιστικές αρχές δεν παρατήρησαν ποτέ το συνημμένο αρχείο ούτε τότε, ούτε όταν το δικαστήριο προσπάθησε και πάλι να δώσει συνέχεια στην υπόθεση λίγους μήνες αργότερα.

Τον αποζημίωσαν με 1.140 ευρώ

Αποφυλακίστηκε τρία χρόνια μετά

Σύμφωνα με τον Independent, το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκουτζαράτ επέκρινε τις αρχές των φυλακών για «σοβαρή παράλειψη» εκ μέρους τους και για μη τήρηση της δικαστικής εντολής και επέβαλε την καταβολή 1.140 ευρώ ως αποζημίωση στον κρατούμενο.

«Ο προσφεύγων, παρόλο που [διατάχθηκε] η αποφυλάκισή του και θα μπορούσε να απολαύσει την ελευθερία του, αναγκάστηκε να παραμείνει στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή οι αρχές της φυλακής δεν έδωσαν καμία προσοχή στην επικοινωνία. Συνεπώς, υπάρχει σοβαρή παράλειψη εκ μέρους των αρχών της φυλακής», ανέφερε το δικαστήριο.

Η δεύτερη παράλειψη

Οι δικαστές είπαν ότι η γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Γκουτζαράτ έστειλε ένα δεύτερο email τον Δεκέμβριο που πήγε στο Sessions Court of Mehsana και Ahmedabad Central Jail, ενημερώνοντάς τους ότι ο Thakor είχε καταβάλει επιτυχώς την απαιτούμενη εγγύηση και θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, το οποίο επίσης αγνοήθηκε.

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας, ένας κατηγορούμενος θα πρέπει να αποφυλακίζεται εντός επτά ημερών από την ημερομηνία καταβολής της εγγύησης. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο δικηγόρος του δεν ενημερώθηκε ότι πελάτης του είχε δικαίωμα αποφυλάκισης.

Ο 27χρονος κρατούμενος αποφυλακίστηκε τελικά την περασμένη εβδομάδα, στις 21 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν το δικαστήριο εκδικάσει τη νέα αίτησή του για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024