Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντωνία Καρακατσάνη: «Μελετάμε και σχεδιάζουμε ένα δίκτυο Μπλε υποδομών στον Πειραιά»

Αντωνία Καρακατσάνη: «Μελετάμε και σχεδιάζουμε ένα δίκτυο Μπλε υποδομών στον Πειραιά»

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά και υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, «Πειραιάς Νικητής», Αντωνία Καρακατσάνη μίλησε στο In.

Στην περαιτέρω αναβάθμιση του πρασίνου αλλά και στη δημιουργία μιας πόλης φιλικής για τα ζώα συντροφιάς, αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Δήμου Πειραιά και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Αντωνία Καρακατσάνη.

Σε ερώτηση του in αναφορικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει στο Δήμο Πειραιά της επόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, σε θέματα περιβάλλοντος, η Αντωνία Καρακατσάνη είπε;

«Την περίοδο 2024-2029 θα συνεχίσουμε να Πρασινίζουμε τους δημόσιους χώρους στον Πειραιά μας. Ειδικότερα την χρονική περίοδο 2019-2023 φυτεύσαμε 855 νέα δέντρα ενώ ομορφαίνουμε την πόλη μας με την τακτική φύτευση εποχικών φυτών και λουλουδιών.

Την περίοδο 2024-2029 σχεδιάζουμε επίσης να διευρύνουμε την ολιστική και αειφορική συντήρηση όλων των υφισταμένων πράσινων χώρων κυρίως όμως θα δημιουργήσουμε νέους χώρους όπου είναι αυτό δυνατόν. Παράλληλα σχεδιάζουμε την δημιουργία πάρκων τσέπης σε διαφορετικές περιοχές του Πειραιά μας που αφενός έχουν ανάγκη και αφετέρου εμφανίζουν έλλειψη σε μεγάλους και ελεύθερους χώρους.

Μελετάμε και σχεδιάζουμε ένα δίκτυο Μπλε υποδομών, δημιουργία δηλαδή υποδομών με συνέχεια του υδάτινου στοιχείου(π.χ. θαλάσσα,ρέματα,κανάλια, συντριβάνια στου δημόσιους χώρους και δημιουργούμε ένα «Δίκτυο Πράσινων διαδρομών « με βελτίωση της προσβασιμότητας, ανάπτυξη δεντροστοιχίων και θάμνων σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους ενώ αναβαθμίζουμε το Πράσινο σε σημαντικά τοπόσημα,περιοχές τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εμπορικό κέντρο, παραλιακό μέτωπο.

Δημιουργούμε μια πόλη φιλική στα ζώα

Δεδομένης της αρμοδιότητας της κας Καρακατσάνη για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς στο Δήμο Πειραιά, το in ρώτησε να πληροφορηθεί σε αυτό το ιδιαιτέρως περίπλοκο και απαιτητικό θέμα, ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Η Αντωνία Καρακατσάνη τόνισε:

«Όσον αφορά τους τετραπόδους φίλους μας την περίοδο 2019-2023, δημιουργήσαμε τα πρώτα 5 Δημοτικά πάρκα σκύλων που βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

Λ. Χατζηκυριακού & Μπότσαρη (Α΄ Κοινότητα) Πάρκο Παπασπύρου-Καμίνια (Δ΄ Κοινότητα) Πάρκο Δηλαβέρη (Ε’ Κοινότητα) Πλατεία C-130 (Ε΄ Κοινότητα) Πάρκο Σμυρλή (Δ΄ Κοινότητα)

Επίσης την περίοδο 2024-2029 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα δωρεάν κτηνιατρικής φροντίδας σε αδέσποτες γάτες, που ξεκινήσαμε το 2022 και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.

Επίσης θα συνεχιστεί το πρόγραμμα φροντίδας στα αδέσποτα ζώα που εφαρμόσαμε την περίοδο 2019-2023. Ειδικότερα τοποθετήσαμε ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και παρέχουμε δωρεάν ξηρά τροφή για τα αδέσποτα σε φιλόζωους

Υλοποιούμε ευρείες εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους μέσα στην πόλη αναφορικά με τα ζώα, τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια υπευθυνότητας απέναντι στα ζώα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον και η αύξηση επιπέδου ευζωίας ανθρώπων και ζώων.

Προωθούμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων από σχολεία, δομές και υπηρεσίες του δήμου ενώ στόχος μας είναι η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου».

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024