Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δράσεις του Δήμου Πειραιά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

Δράσεις του Δήμου Πειραιά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες να διατηρούνται καθαρές οι ακτές της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Europe Direct Piraeus & BluAct, και το Destination Piraeus μετέχουν σε Ευρωπαϊκή καμπάνια καθαρισμών των ακτών και καλούν τους πολίτες, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 «να καθαρίσουμε μαζί τον Όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μαζί στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμουν ομάδες εθελοντών, δίνοντας όλοι μαζί το παράδειγμα της αξίας που έχουν στην ζωή μας οι καθαρές ακτές.

«Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για καθαρές ακτές, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε»

Κουκλοθέατρο, παιδικά εργαστήρια και βεβαίως τα αγαπημένα σε όλους μας Στρουμφάκια -πρεσβευτές της καμπάνιας θα είναι εκεί για να μάθουν στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ακτών μας» προσθέτει το κάλεσμα σε αυτό τον ευγενή σκοπό των διοργανωτών.

Τη δράση συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού και η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος Πειραιά είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένης στρατηγικής για τη «Γαλάζια Οικονομία», τοποθετώντας τη θάλασσα στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη της πόλης, με ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.

Οι δράσεις του Δήμου Πειραιά συνολικά για την καθαριότητα τόσο της πόλης όσων και των ακτών είναι διαρκείς, με πολύ πρόσφατα παραδείγματα τους συντεταγμένους καθαρισμούς κάτω από τις γέφυρες, στους δρόμους και τις ακτές του Δήμου, όπως την παραλία Βοτσαλάκια.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024