Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζουν την εργασία τους 6.000 συμβασιούχοι, σταματούν οι διαγωνισμοί για τους εργολάβους

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζουν την εργασία τους 6.000 συμβασιούχοι, σταματούν οι διαγωνισμοί για τους εργολάβους

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται 6.000 συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης.

Σημαντική νίκη φαίνεται να πετυχαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο θα συνεχίσουν να εργάζονται 6.000 συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, όπως τον ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Όπως κρίμα είναι και όσοι απολύθηκαν, επειδή αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έτρεξαν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς σε προηγούμενο χρόνο, παρ’ ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου», σημειώνει ο Μιχάλης Γιανάκος

Σε ενημερωτικό του σημείωμα, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι: «Μετά τις τελευταίες καταγγελίες μας για τους εργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας σήμερα (σ.σ. στις 30/9) με ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί ανεξαρτήτως το στάδιο που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Αυτό είναι ένα σημαντικό, θετικό βήμα».

«Όμως είναι κρίμα στο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο ‘Παπανικολάου’ να απολυθούν καθαρίστριες και φύλακες, επειδή ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εγκαθίστανται οι εργολάβοι 1 Οκτώβρη.

Όπως κρίμα είναι και όσοι απολύθηκαν, επειδή αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έτρεξαν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς σε προηγούμενο χρόνο, παρ’ ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου», τονίζει ο ίδιος.

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση εργαζόμενων στα νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας.

«Η λύση είναι μία και μοναδική»

«Η λύση – και την είπαμε στον υπουργό Υγείας – είναι μια και μοναδική:

– Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση και προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ) που στοιχίζουν τα μισά χρήματα και οι εργαζόμενοι ξεφεύγουν από τα νύχια των εργολάβων.

Να ακυρωθούν τώρα ο διαγωνισμός στο νοσοκομείο Κοζάνης και αλλού, που ολοκληρώθηκε και τη Κυριακή, απολύονται εργαζόμενοι.

Κρίμα να απολυθούν 15 καθαρίστριες στην Κοζάνη, που στοιχίζουν 1.300 ευρώ το μήνα μικτά και να έρθει εργολάβος, που η καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα και στην τσέπη από τον εργολάβο λαμβάνει το μισό μισθό από ότι τώρα ως συμβασιούχος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024