Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Ο θάνατος 15 παιδιών σε νοσοκομεία αναδεικνύει τις ελλείψεις του ΕΣΥ

ΠΟΕΔΗΝ: Ο θάνατος 15 παιδιών σε νοσοκομεία αναδεικνύει τις ελλείψεις του ΕΣΥ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των παιδοχειρουργικών νοσοκομείων.

Τα προβλήμα και τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρνει στην επιφάνεια η υπόθεση του καρδιοχειρουργού που ελέγχεται για το θάνατο 15 παιδιών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η υπόθεση που εξετάζεται από την Ελληνική Αστυνομία αναδεικνύει τη διαχρονική έλλειψη παιδοκαρδιοχειρουγικών κλινικών στο ΕΣΥ.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθαρίζει ότι ο συγκεκριμένος καρδιοχειρουργός τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε καμία εργασιακή σχέση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά χειρουργούσε παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία» έως το Φλεβάρη του 2021, συνεργαζόμενος με το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 600 παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα συγγενούς καρδιοπάθειας, με αρκετά εξ αυτών να χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

«Όμως στα νοσοκομεία του ΕΣΥ λειτουργεί μόνο μία καρδιοχειρουργική κλινική, στο Παίδων Αγία Σοφία και μία διασυνδεόμενη στο Ωνάσειο» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι στο «Αγ. Σοφία» χειρουργούνται μόνο 1-2 παιδιά με καρδιακά προβλήμα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο μικρός αριθμός τέτοιων χειρουργείων οφείλεται στην υποστελέχωση του νοσοκομείου, καθώς στο «Αγ. Σοφία» υπηρετούν μόνο δύο καρδιοχειρουργοί. «Επίσης, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού προσωπικού και κλινών Παιδοκαρδιοχειρουργικής ΜΕΘ» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα, στο Ωνάσειο χειρουργούνται περίπου 120-130 παιδιά τον χρόνο, αριθμός που ωστόσο δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας.

«Είναι αναγκαιότητα λειτουργίας ακόμη τουλάχιστον μίας παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής σε ένα εκ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, μία διαχρονική έλλειψη που πρέπει να λυθεί» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024