Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαρίδης: Ημέρα τιμής για πρόεδρο και μέλη ΑΔΑΕ - Ημέρα ντροπής για όσους συγκαλύπτουν υποκλοπές

Σακελλαρίδης: Ημέρα τιμής για πρόεδρο και μέλη ΑΔΑΕ – Ημέρα ντροπής για όσους συγκαλύπτουν υποκλοπές

Με αφορμή τις αποφάσεις της Διάσκεψης Προέδρων για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επέκρινε την κυβέρνηση για συγκάλυψη του σκανδάλου

Με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ που αποφάσισε η οριακή – και από την αντιπολίτευση αμφισβητούμενη – πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων, ο πρώην βουλευτής και υπουργός και νυν διευθυντής του Ινστιτούτου Eteron, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έγραψε μια ιδιαίτερα επικριτική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπενθυμίζει τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περσινή ΔΕΘ ότι χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών και την αντιπαραθέτει στο γεγονός ότι έναν χρόνο μετά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας, παρότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πρόσφατης ιστορίας και παρά τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που έχει φέρει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα.

Ο πρόεδρος της Αρχής Διάσφαλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος

Για αυτό και επιμένει ότι είναι ημέρα τιμής για τον πρόεδρο και τα μέλη της ΑΔΑΕ, όπως και για τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν και αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και ημέρα ντροπής για όσους επιδίδονται στη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Πάντως η ανάρτηση καταλήγει με την αισιοδοξία ότι η δημοκρατία θα νικήσει τη λήθη, τη συγκάλυψη και την προπαγάνδα.

«Έναν χρόνο μετά κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της έρευνας της δικαιοσύνης σχετικά με αυτό που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα»

Αναλυτικά το κέιμενο της ανάρτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

«Πριν λίγες μέρες για αδιευκρίνιστο λόγο είδα ξανά κομμάτια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην περσινή ΔΕΘ. Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 και με λόγο γεμάτο αυτοπεποίθηση και στόμφο δήλωνε ότι θα χυθεί άπλετο φως στην «υπόθεση» (sic) των υποκλοπών και ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Έναν μήνα πριν, αρχές Αυγούστου 2022, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, καθώς και ότι αποπειράθηκαν να τον παρακολουθήσουν μέσω κακόβουλου λογισμικού. Για την υπόθεση αυτή παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και ο αρχηγός της ΕΥΠ.

Από τις αρχές του 2022, αποκαλύφθηκε πως αντίστοιχες παρακολουθήσεις έγιναν σε δημοσιογράφους που ερευνούσαν θέματα πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Οι αποκαλύψεις για το εύρος των παρακολουθήσεων που ακολούθησαν σόκαραν ακόμα και τους πιο υποψιασμένους.

Έναν χρόνο και πλέον μετά, Σεπτέμβριο του 2023, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της έρευνας της δικαιοσύνης σχετικά με αυτό που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει για την πρόοδο που έχουν κάνει οι εισαγγελείς στον φάκελο που έχουν ανοίξει. Σε μία υπόθεση όπου η δημοσιογραφική έρευνα παρείχε σημαντικό όγκο στοιχείων και αποδείξεων για το τί ακριβώς έγινε, σε βαθμό που πλέον η κοινωνία πραγματικά γνωρίζει, η δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας με σύμμαχο την λήθη και τον καταιγισμό γεγονότων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Σήμερα που συντελείται με ρυθμούς κατεπείγοντως η αποκαθήλωση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ (με την κοινοβουλευτική συμμαχία κυβέρνησης και ακροδεξιάς), που με συγκινητικό τρόπο όρθωσαν το ανάστημα τους σε κάθε λογής πίεση και προσπάθεια συκοφάντησης, έχει νόημα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλογιστούμε τί έχει συμβεί αυτόν τον ένα χρόνο.
Πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο που δεν νοιείται ότι μπορεί να κουκουλωθεί ακόμα και από όσους/ες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους θεσμούς αυτής της χώρας.
Σήμερα είναι μία ακόμα μέρα τιμής για τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΑΔΑΕ, τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν, αποκάλυψαν και πρόσφεραν πολλά και ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη και για όσους/ες δεν σιώπησαν απέναντι στην πιο κραυγαλέα μορφή αυταρχισμού που έχει λάβει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια.
Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για όσους επιδίδονται στην απροκάλυπτη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.
Η δημοκρατία θα νικήσει την λήθη, την συγκάλυψη και την προπαγάνδα. Ακούγεται τσιτάτο, ναι, αλλά δεν μπορούμε να μην το πιστεύουμε αυτό, αλλιώς να παραδεχτούμε ότι τίποτα δεν έχει νόημα πια, σε μία περίοδο που τα νοήματα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό μας. Αλλά είναι μπροστά μας.»

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024