Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλώρινα: Λαθροκυνηγός σκότωσε αρκουδάκι λίγων μηνών

Φλώρινα: Λαθροκυνηγός σκότωσε αρκουδάκι λίγων μηνών

Ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών, που ακόμη δεν είχε αποχωριστεί τη μητέρα του, πυροβόλησε και σκότωσε λαθροκυνηγός.

Αποτροπιασμό προκαλεί τα όσα έκανε ένας λαθροκυνηγός στην Φλώρινα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών, που ακόμη δεν είχε αποχωριστεί τη μητέρα του.

Μάλιστα, δίπλα στο νεκρό αρκουδάκι βρέθηκαν και φρέσκα ίχνη από ενήλικο ζώο, πιθανόν από τη μητέρα αρκούδα που ήταν μαζί του.

Ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

Το ζώο εντόπισε κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τον «Αρκτούρο» και εκπρόσωποί του έσπευσαν στο σημείο, εξέτασαν το ζώο και διαπίστωσαν ότι έφερε δύο τραύματα από όπλο, ένα διαμπερές στην κοιλιακή χώρα και ένα στο θώρακα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, εκπρόσωπος της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία

Το νομοθετικό πλαίσιο

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή, στην περιοχή Αμυνταίου, οι δύο οργανώσεις συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο «LIFE Bear-Smart Corridors».

Πρόκειται για μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με στόχο την διατήρηση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων μετακίνησης και σύνδεσης των πληθυσμών αρκούδας και της δημιουργίας «έξυπνων κοινοτήτων συνύπαρξης» ανθρώπων και αρκούδας.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία και είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος.

Οι δύο οργανώσεις καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024