Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Αντιδράσεις με τον θανάσιμο πυροβολισμό αρκούδας - Ήταν μαζί με τα μωρά της

Ιταλία: Αντιδράσεις με τον θανάσιμο πυροβολισμό αρκούδας – Ήταν μαζί με τα μωρά της

Τα μικρά της αναζητούνται με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για την επιβίωση τους

Ο θάνατος μιας μητέρας αρκούδας που τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες κοντά σε ένα εθνικό πάρκο στην κεντρική Ιταλία, αφήνοντας τα δύο μικρά της να τα βγάλουν πέρα μόνα τους, έχει προκαλέσει την καταδίκη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και πολιτικών.

Η αρκούδα σκοτώθηκε αργά χθες Πέμπτη στα περίχωρα της πόλης Σαν Μπενεντέτο ντέι Μάρσι, ανέφερε σήμερα στο Facebook το Εθνικό Πάρκο Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε δημοσιεύοντας επίσης μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τοπικός κυβερνήτης Μάρκο Μαρσίλιο είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η δολοφονία ήταν ακατανόητη και ήταν μια «πολύ σοβαρή πράξη εναντίον ολόκληρης της περιοχής του Αμπρούτσο που προκαλεί πόνο και θυμό».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Gilberto Pichetto έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο» και είπε ότι έπρεπε να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί ότι τα δύο μικρά της θα προστατεύονται και θα παραμείνουν ελεύθερα.

Σύμφωνα με το BBC, η άτυχη αρκούδα, με το όνομα Αμαρένα, είχε καταγραφεί πριν λίγες ημέρες να περιφέρεται στην πόλη του San Sebastiano Dei Marsi με τα δύο της μικρά. Μάλιστα, ο Μαρσίλιο είχε πει πως ποτέ δεν αποτέλεσε κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.

Η Amarena ήταν μία από τις περίπου 60 αρκούδες Marsican που είναι υπό εξαφάνιση και ζουν στο Εθνικό Πάρκο Abruzzo.

«Την πυροβόλησα από φόβο»

Η Αστυνομία δήλωσε πως ταυτοποίησε και συνέλαβε τον άντρα που την πυροβόλησε ο οποίος δήλωσε πως την σκότωσε από φόβο.

«Την πυροβόλησα από φόβο, αλλά δεν ήθελα να την σκοτώσω. Την βρήκα μέσα στην ιδιοκτησία μου και ήταν μια παρορμητική, ενστικτώδης πράξη», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Λουτσιάνο Σαμαρόνε είπε στην εφημερίδα La Repubblica ότι η αρκούδα είχε περάσει πάνω από έναν ιδιωτικό φράχτη, αλλά δεν είχε ιστορικό επίθεσης σε ανθρώπους.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι (δολοφονήθηκε) σε νόμιμη άμυνα», είπε προσθέτοντας ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών.

Ο αρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων, Άντζελο Μπονέλι δήλωσε ότι οι φύλακες του πάρκου αναζητούν τα μικρά της και ότι εκφράζονται φόβοι αν θα επιζήσουν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024