Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγέρη: Η κυβέρνηση να αφήσει τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους

Αυγέρη: Η κυβέρνηση να αφήσει τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους

Πυρά της Δώρας Αυγέρη κατά της κυβέρνησης για «κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί για ακόμη μια φορά να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στη “μαύρη βίβλο” αυτής της υπόθεσης συνεχίζει να γράφει μόνο μαύρα κεφάλαια», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως υπογράμμισε η ίδια: «Κατά τεκμήριο η ΕΥΠ είναι ο δράστης των παράνομων παρακολουθήσεων, κι όμως ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για την υπόθεση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τα μέλη της ΑΔΑΕ, που οφείλει να είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για την παράταση της θητείας των μελών της αρχής. Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Βορίδης, ουσιαστικά παραδέχθηκε την μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης στη βουλή».

«Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι δίκαιη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι συμπολίτες μας με όσα συνέβησαν πριν 20-25 μέρες και ξαναβιώνουν τις ίδιες καταστάσεις»

«Είναι καιρός να αφήσει η κυβέρνηση τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και τον κ. Ράμμο, να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους», είπε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου «η χώρα μας δυστυχώς εγκαλείται και στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των υποκλοπών».

Για την κακοκαιρία

«Θα περίμενε κανείς ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη τουλάχιστον θα είχε μηδενίσει τις πολύ κακές της επιδόσεις στο επίπεδο του κράτους δικαίου. Οι πολίτες φυσικά αντιδρούν σε αυτό και έχουμε ήδη πτώση των δημοσκοπικών ευρημάτων για τη ΝΔ.

Αυτό φυσικά συνδέεται και με την οικονομία και την ακρίβεια -όχι μόνο με τη δημοκρατία. Και φυσικά συνδέεται και με όσα συμβαίνουν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας», συνέχισε η κα Αυγέρη.

«Ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι συμπολίτες μας με όσα συνέβησαν πριν 20-25 μέρες και ξαναβιώνουν τις ίδιες καταστάσεις. Δυστυχώς η πολιτεία είναι απούσα και η κυβέρνηση τα χρεώνει όλα στην καλή… προαίρεση των ιδιωτών -το είδαμε και στη ΔΕΘ- και τον πατριωτισμό μας», τόνισε.

«Έχουν πέσει οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείσα για τη νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η Δώρα Αυγέρη σχολίασε τους τριγμούς που προκύπτουν από τη νέα κατάσταση, λέγοντας ότι «χρειάζεται πάντα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να επουλωθούν οι εντάσεις».

Πάντως δήλωσε ότι ήδη έχουν πέσει οι τόνοι, απευθύνοντας έκκληση σε όλους «να βάλουν πλάτη για να αναδειχθεί το ουσιαστικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να αναταχθεί μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς και καμία που να μη θέλει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Τη στιγμή που μιλάμε είναι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο, κι όμως αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζεται. Οφείλουμε να είμαστε παρούσες και παρόντες σε αυτά τα προβλήματα», κατέληξε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024