Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυγέρη: «Εντυπωσιακά άτυχες» και οι ανεξάρτητες αρχές και η δημοκρατία με την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη

Αυγέρη: «Εντυπωσιακά άτυχες» και οι ανεξάρτητες αρχές και η δημοκρατία με την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη

Η Δώρα Αυγέρη σημειώνει πως για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση «επιχειρείται μια τόσο ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των Αρχών, με την στήριξη της πιο σκληροπυρηνικής Ακροδεξιάς»

Για «deals» της κυβέρνησης με την «σκληροπυρηνική ακροδεξιά» κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, αναφορικά με τις αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Η κυρία Αυγέρη τονίζει ότι «τα deals της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα νεοφασιστικά και ακροδεξιά κόμματα για τον πλήρη έλεγχο των συνταγματικών Ανεξάρτητων Αρχών, του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ, προδίδουν τόσο τη βαθιά αντιδημοκρατική λογική τής κυβέρνησης, όσο και την αλλεργία της στα αντίβαρα και τις διαδικασίες του κράτους δικαίου».

«Αντίδραση στον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό του καθεστώτος  Μητσοτάκη»

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση επιχειρείται μια τόσο ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία τους, με την στήριξη μάλιστα της πιο σκληροπυρηνικής Ακροδεξιάς».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να αντιδράσουν συντονισμένα, για να ακυρώσουν αυτή την προσπάθεια εξουδετέρωσης του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών, των ελαχίστων θεσμικών αντιβάρων που έχουν απομείνει ως αναχώματα στον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό του καθεστώτος  Μητσοτάκη».

Καταγγέλλουν «deal» ΝΔ – Βελόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μίλησαν για «deal» μεταξύ της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, με τις ψήφους των οποίων υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο διαφαίνεται πως θα γίνει και για αυτές στην ΑΔΑΕ.

Κατά τη συζήτηση, μάλιστα, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κατηγόρησε ευθέως την Ελληνική Λύση ότι έχει κάνει «deal με την ΝΔ» για την εκλογή νέων μελών στο ΕΣΡ, με στόχο η νέα Ολομέλεια της Αρχής να ακυρώσει το πρόστιμο των 2,3 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί για τις τηλεοπτικές εκπομπές του κ. Βελόπουλου.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024