Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Ηράκλειο Αττικής

Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Ηράκλειο Αττικής

Απώτερος στόχος το Ηράκλειο Αττικής να αποκτήσει αυξημένο ισοζύγιο πρασίνου βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής,

Η ανάγκη να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου σε πυκνοκατοικημένους αστικούς Δήμους προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, είναι μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των παρεμβάσεων που σχεδιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου. Επιχειρεί μάλιστα να δημιουργήσει και μια διαδημοτική σύμπραξη μέτρησης και καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μια καινοτόμος πρακτική που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, θα προχωρήσει σε συνεργασία και με όμορους Δήμους, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΚΕΔΕ στην δημιουργία μιας επιστημονικής διαδημοτικής σύμπραξης, για την μέτρηση και καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή.

Σωστά σκεπτόμενος, οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα και κατ΄επέκταση της ποιότητας ζωής και της υγείας, δεν θα έχουν κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα αν δεν γίνουν συντονισμένα και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Δημιουργία μητρώου χλωρίδας

Μια από τις προτάσεις του είναι και η δημιουργία μητρώου χλωρίδας, με λεπτομερή καταγραφή του Πρασίνου. Η γνώση του ιστορικού κάθε δέντρου θα βοηθήσει στην καλύτερη συντήρηση του αλλά και στην αποτροπή φαινομένων πτώσεων δέντρων, αλλά και ορθολογική επιλογή φυτεύσεων που θα αποτρέπουν την δημιουργία ζημιών στην πόλη λόγω του ριζικού συστήματος.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου επίσης, σκοπεύει να αυξάνει σταδιακά και όσο είναι εφικτό σε ένα πυκνοκατοικημένο Δήμο, την αναλογία του πρασίνου ανά κάτοικο.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024