Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο για το σχολείο; - Θα το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα

Κασσελάκης: Δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο για το σχολείο; – Θα το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα

Στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, ένα σχολείο για μαθητές ΑμΕΑ που στεγάζεται σε προβληματικές προκάτ κατασκευές, βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και άκουσε τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του προσωπικού

«Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, παρότι δεν φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, συνομίλησαν με την διευθύντρια του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) του σχολείου και συζήτησαν για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

«Δείξτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε», αναφέρει στο βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό, «τους ήρωες της καθημερινότητας», όπως τους αποκάλεσε.

«Όλοι εσείς εδώ είστε στον αγώνα, εδώ πέρα χτίζεται η κοινωνία», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές του Εργαστηρίου.

«Δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

«Πού να χωρέσετε εδώ μέσα;»

Ενημερώθηκε για το πρόβλημα στενότητας χώρου της κτιριακής υποδομής – «πού να χωρέσετε εδώ μέσα, αυτό είναι για δέκα άτομα», σχολίασε.

«Το κτίριο δεν μπορεί να είναι λειτουργικό με 85 μαθητές», «πρέπει να υπάρχει περισσότερος χώρος», του είπαν οι εργαζόμενοι.

«Θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα άμα θέλετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μισθοί που έχουμε τώρα είναι χαμηλότεροι από το 2010», του είπε ένας εργαζόμενος, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα ελλιπούς θέρμανσης του χώρου.

«Αυτό που μετράει είναι η κάθε ψυχή ενός παιδιού να μπορεί να αναπτύσσεται. Στα θέματα ανθρωπιάς δεν είναι ο πολλαπλασιασμός ή η πρόσθεση, είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Μια μαθήτρια του Εργαστηρίου, εκ μέρους όλων των μαθητών, έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα γράμμα, στο οποίο του εύχονται «καλή σταδιοδρομία», με εκείνον να της εύχεται από την πλευρά του να έχει μια εξαιρετική σταδιοδρομία, λέγοντας πως «έχεις μπροστά σου ένα λαμπρό μέλλον».

Ο Στέφανος Κασσελάκης… «κόβει δρόμο»

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι γονείς περιμένουν λύσεις

Να σημειωθεί ότι το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια, σαν παράρτημα του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου με μία βαθμίδα και, σήμερα, ως ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, έχει φτάσει σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας και τις 6 βαθμίδες-τάξεις εκπαίδευσης, εξυπηρετώντας παράλληλα τους τέσσερις γειτονικούς  Δήμους (Καλλιθέας, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου).

Ωστόσο, στεγάζεται σε παλαιές προκάτ κατασκευές και οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες, καθώς παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, όπως ανεπαρκείς χώρους, στέγη που στάζει, ακόμη και δύσκολη πρόσβαση στις τουαλέτες.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024