Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Βανδάλισαν μέχρι και τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες

Απίστευτο: Βανδάλισαν μέχρι και τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες

Άγνωστοι βανδάλισαν μηχανισμούς αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης.

Φαινόμενα βανδαλισμού και «δολιοφθοράς» από ασυνείδητους, παρατηρούνται στα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ, από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλει ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, οι πέντε μηχανισμοί αυτόνομης πρόσβασης έχουν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις ακτές της Κατερίνης, ενώ στο πρόσφατο συμβάν, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Κατερίνης, οι άγνωστοι «φρόντισαν» να τα επισκεφθούν σε ώρες που δεν υφίσταται ναυαγοσώστης ή επιτήρηση μελών της Εθελοντικής Ομάδας, αφαιρώντας βασικά τμήματα και προκαλώντας πρόσκαιρα προβλήματα στην πρόσβαση και εν μέρει στη λειτουργία τους.

Ο Δήμος Κατερίνης αναφέρει πως χθες 24 Ιουλίου, εντοπίσθηκε στον μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης της παραλίας, η αφαίρεση ξύλινων τμημάτων από τον διάδρομο, δολιοφθορά που καθιστά τον διάδρομο μη προσβάσιμο, καθώς τα αμαξίδια δεν μπορούν να κινηθούν σε αυτόν ανεμπόδιστα και να φθάσουν στην ακτή.

Και ο Δήμος προσθέτει πως στις αρχές του καλοκαιριού εντοπίσθηκε βγαλμένη και πεταμένη μέτρα μακριά η πόρτα του αποδυτηρίου ΑμεΑ στην Ολυμπιακή Ακτή. Για το συμβάν αυτό, η εταιρεία συντήρησης διαβεβαίωσε ότι υπήρξε δολιοφθορά, μιας και οι πόρτες είναι βιδωμένες.

«Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε, ότι, οι μηχανισμοί αυτοί τοποθετήθηκαν για να εξυπηρετούν συνανθρώπους μας, που έχουν κινητικά προβλήματα. Η δυνατότητα που δίνουν σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, είναι πολύ πιο σημαντική από την «έγνοια» ορισμένων να προκαλέσουν – για ανεξήγητους λόγους – πρόβλημα» σημειώνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024