Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδειξη δύναμης από τη Νότια Κορέα: Πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση από το 2013

Επίδειξη δύναμης από τη Νότια Κορέα: Πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση από το 2013

Ο πρόεδρος Γιουν προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα πως σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, θα δοθεί «συντριπτική απάντηση» από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον

Η πρώτη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση από το 2013 πραγματοποιείται σήμερα στη Σεούλ, σε μια επίδειξη ισχύος της Νότιας Κορέας, η οποία υιοθετεί σκληρότερη στάση έναντι των απειλών που εκτοξεύει το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Η παρέλαση σηματοδοτεί την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νότια Κορέα, που συνήθως εορταζόταν με λιτές εκδηλώσεις – εν αντιθέσει με τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Βόρεια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επιδεικνύοντας μεταξύ άλλων διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίσης 300 από τους 28.500 αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα

Οι πολύωρες εκδηλώσεις στη Σεούλ περιλαμβάνουν παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών, πυραύλων, αρμάτων μάχης, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, αυτοκινούμενων πυροβόλων, πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίσης 300 από τους 28.500 αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την αεροπορική βάση Σόνγκναμ στα περίχωρα της Σεούλ, με την επίδειξη πυραύλων Hyunmoo, συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας L-SAM, F-35 και των νοτιοκορεατικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών KF-21.

«Θα δώσουμε συντριπτική απάντηση»

Στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του, ο πρόεδρος Γιουν προειδοποίησε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα πως σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, η «συντριπτική απάντηση» από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον θα βάλει τέλος στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε την Τετάρτη ότι εάν η Μόσχα βοηθήσει τη Πιονγκγιάνγκ να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό της σε αντάλλαγμα για τη συμβολή της στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, αυτό θα συνιστούσε «άμεση πρόκληση». Σε μια τέτοια περίπτωση, προειδοποίησε, η Σεούλ και οι σύμμαχοί της δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ θεωρούν ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει πολεμοφόδια από τη Βόρεια Κορέα για να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα η Πιονγκγιάνγκ αναζητεί προηγμένη τεχνολογία για την ανάπτυξη του οπλοστασίου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024