Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Tα κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας - ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «θερμοπυρηνικό πόλεμο»

Βόρεια Κορέα: Tα κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας – ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «θερμοπυρηνικό πόλεμο»

Οι ΗΠΑ «κινητοποίησαν στο πλαίσιο αυτής της άσκησης διαστημικές δυνάμεις στην κορεάτικη χερσόνησο, για πρώτη φορά στην ιστορία».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA, προειδοποίησε την Τρίτη ότι τα κοινά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «θερμοπυρηνικό πόλεμο».

Σε άρθρο της σύνταξής του, το KCNA κατήγγειλε την «Ασπίδα Ελευθερίας Ουλτσί» -έτσι βαφτίστηκαν τα μεγάλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια του αμερικανικού και του νοτιοκορεάτικου στρατού που άρχισαν χθες Δευτέρα, τονίζοντας πως έχει «επιθετικό χαρακτήρα».

Τα κοινά γυμνάσια ευρείας κλίμακας, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν ως την 31η Αυγούστου, σκοπό έχουν να δοθεί απάντηση στις αυξανόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας, χώρας που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με το KCNA, οι ΗΠΑ «κινητοποίησαν στο πλαίσιο αυτής της άσκησης όχι μόνο πολεμικό υλικό και στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στη ζώνη επιχειρήσεων της κορεατικής χερσονήσου, αλλά επίσης διαστημικές δυνάμεις στη χερσόνησο, για πρώτη φορά στην ιστορία». Για αυτόν τον λόγο, επαπειλείται «θερμοπυρηνικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας και χωρίς προηγούμενο» που μπορεί να ξεσπάσει «οποιαδήποτε στιγμή», ανέφερε το πρακτορείο, που συνηθίζει τη ρητορική αυτού του είδους.

Θεωρεί γενικά τα κοινά γυμνάσια πρόβες εισβολής

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί γενικά τα κοινά γυμνάσια πρόβες εισβολής στο έδαφός της και έχει απειλήσει επανειλημμένα πως θα ανταποδώσει με «συντριπτικό» τρόπο. Σεούλ και Ουάσιγκτον απάντησαν πρόσφατα στον ίδιο τόνο, διαμηνύοντας πως οποιαδήποτε επίθεση με πυρηνικά όπλα θα σήμαινε «το τέλος» της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024