Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Γιουγκ 16-15 (πεν.): Μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων»

Ολυμπιακός – Γιουγκ 16-15 (πεν.): Μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων»

Ο Ολυμπιακός έκανε μια τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τη Γιουγκ, έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε τη νίκη με συνολικό σκορ 16-15

Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά έσπασε… καρδιές, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο LEN Champions League επικρατώντας της Γιουγκ με σκορ 16-15 στη διαδικασία των πέναλτι (12-12 κ.δ.) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση άρχισε άσχημα για τους Ερυθρόλευκους που είδαν τους Κροάτες να είναι άκρως αποτελεσματικοί, χτίζοντας μια μικρή διαφορά. Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-4, όμως κάπου εκεί το σύνολο του Χρβόγιε Κόλιανιν έδειξε απίστευτη ορμή και χαρακτήρα, φέρνοντας τούμπα το ματς και καταφέρνοντας εν τέλει να πάει στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ είχε και δοκάρι στην τελευταία του επίθεση για να πάρει το ματς.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, που παρότι κέρδισε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσε να βρει στόχο στις προσπάθειές του. Αντίθετα η Γιουγκ ήταν πολύ αποτελεσματική και με τα γκολ των Ντάουμπε και Λάζιτς προηγήθηκε 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν με ωραία προσπάθεια του Παπαναστασίου, όμως άλλα δύο γκολ των Μπούριτς και Λάζιτς έφεραν το σκορ στο 4-1, όπου ήταν και αποτέλεσμα οκταλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι και τον Γενηδουνιά να το μετατρέπει σε γκολ, μειώνοντας σε 4-2. Η Γιουγκ όμως είχε απάντηση με τον Ζούβελα για το 5-2. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν εκ νέου με τον Αλαφραγκή σε 5-3, αλλά ξανά η Γιουγκ βρέθηκε στο 6-3 με τον Γιόκοβιτς. Στη συνέχεια οι Κροάτες βρήκαν άλλα δύο τέρματα με τους Βουκόγεβιτς και Λάζιτς φτάνοντας το σκορ στο 8-3. Οι Πειραιώτες μείωσε σε 8-4 με τον Φουντούλη, για το τέλος του οκταλέπτου.

Η Γιουγκ ξεκίνησε με γκολ τη δεύτερη περίοδο, αφού ο Γκργκούρεβιτς έκανε το 9-4, όμως η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε άμεσα με τον Παπαναστασίου να κάνει το 9-5. Οι Ερυθρόλευκοι μειώσαν κι άλλο σε 9-6 με τον Γκίλλα, ωστόσο ο Γιόκοβιτς σκόραρε για το 10-6. Από εκείνο το σημείο όμως ο… διακόπτης γύρισε για την ελληνική ομάδα που σημείωσε τέσσερα σερί τέρματα. Δράστες οι Φουντούλης (3x) και Γκίλλας που έφεραν το σκορ στο 10-10 ξεκινώντας από την αρχή ουσιαστικά το ματς.

Το τελευταίο οκτάλεπτο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό με τον Φουντούλη να βάζει για πρώτη μπροστά την ομάδα του με πέναλτι για το 11-10. Η απάντηση της Γιουγκ ήρθε αμέσως με τον Γιόκοβιτς να ισοφαρίζει σε 11-11. Μάλιστα οι Κροάτες βρήκαν κι άλλο τέρμα με τον Μπούριτς να κάνει το 12-11. Ο Παπαναστασίου δεν άφησε τον παραπάνω να πάει χαμένο και με γκολ ισοφάρισε για το 12-12. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί με πρωταγωνιστή τον Μπίγιατς, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Γιουγκ και έτσι πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 16-15.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024