Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σούπερμαν: Ένας υπερ-ήρωας φτιαγμένος από το υλικό των ανθρώπων

Σούπερμαν: Ένας υπερ-ήρωας φτιαγμένος από το υλικό των ανθρώπων

Ο Κρίστοφερ Ριβ είχε γεννηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου του 1952

Το 1978, απογειώθηκε στις κινηματογραφικές οθόνες, ένας υπερ-ήρωας υπερβολικά όμορφος, σαν ψεύτικος, υπερβολικά έξυπνος και καλλιεργημένος και με ανθρωπιά, όπως και ο ηθοποιός πίσω από τον ρόλο, ο Κρίστοφερ Ριβ.

Έμελλε να γίνει συνώνυμο της παιδικότητας των μικρών αγοριών και σιωπηλή φαντασίωση του κάθε κατατρεγμένου -μακάρι να υπήρχε ένας Σούπερμαν να μας σώσει, όταν είμαστε στα δύσκολά μας.

Από τις εκδηλώσεις; των θαυμαστών του Σούπερμαν, όταν έγινε γνωστός ο θάνατός του

Να όμως που το 1995, αυτός ο ίδιος άνθρωπος που έγινε σύμβολο του Καλού και της δύναμής του, κλήθηκε να κρατήσει τον ίδιο τον εαυτόν του στη ζωή.

Αυτός ο αλαβάστρινος ήρωας του σελιλόιντ, ο κινηματογραφικός Σούπερμαν, ο κατά κόσμον Κρίστοφερ Ριβ, βρέθηκε τον Μάιο, εκείνου του έτους, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά την ιππασία που έκανε, να μείνει τετραπληγικός και παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.

Τραγική ειρωνεία γι’ αυτόν τον άνθρωπο σύμβολο της ρώμης και της υπεράνθρωπης ύπαρξης, να βρεθεί σε τόσο δεινή κατάσταση. Η τραγική ειρωνεία όμως δεν είχε λήξει εδώ.

Στο τελευταίο έτος των σπουδών του, ήταν ο ένας από τους δύο φοιτητές –ο άλλος ήταν ο… Ρόμπιν Γουίλιαμς- που επιλέχθηκαν να σπουδάσουν στο Τζούλιαρντ.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, όπως τον θυμόμαστε από τη θρυλική ερμηνεία του στην ταινία «Good Morning, Vietnam», το 1987

Τύχη και τραγική ειρωνεία

Για καλή του τύχη, ένας από τους πιο αγαπημένους του φίλους, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, με μια κίνηση απ’ αυτές που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένας από τους εμβληματικούς ήρωες που είχε ενσαρκώσει στην οθόνη ο μεγάλος κωμικός, έκανε τον Κρίστοφερ Ριβ να γελάσει.

Και ήταν η στιγμή που αποφάσισε μέσα του ο ατυχής και ανθρώπινος –και στη μοίρα του- Σούπερμαν να συνεχίσει να ζει και να μην προχωρήσει σε ευθανασία, αφού τέτοιες σκέψεις είχαν κατακλύσει ήδη το μυαλό του.

Ποιος να το έλεγε ότι ο άνθρωπος που του έδωσε λόγο να ζει, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, θα αφαιρούσε μόνος του τη δική του ζωή, στις 11 Αυγούστου 2014, πάσχοντας από τη νόσο του Πάρκινσον, όπως είχε διαγνωστεί λίγους μήνες πριν αυτοκτονήσει, αφού δεν άντεξε πλέον την κατάθλιψη που του κατέφαγε τη ζωή.

Ο Κρίστοφερ Ριβ που πάλεψε με την τετραπληγία του και δραστηριοποιήθηκε ακτιβιστικά και για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία

Μια εξαιρετική προσωπικότητα

Εάν ζούσε, ο Κρίστοφερ Ριβ (1952-2004) θα έκλεινε τα 71 του χρόνια στις 25 Σεπτεμβρίου του 2023. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα μορφωμένος, απόφοιτος του Κορνέλ και του θρυλικού Τζούλιαρντ, ασχολήθηκε με έντονη δράση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά το τόσο σοβαρό ατύχημα που υπέστη, ανέπτυξε αντίστοιχη ακτιβιστική δραστηριότητα, με ομιλίες και διαλέξεις του σε όλον τον κόσμο για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

O Christopher D’Olier Reeve γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από τη δημοσιογράφο Barbara Johnson και τον καθηγητή και συγγραφέα Franklin D’Olier Reeve. Η οικογένειά του διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και κοινωνική θέση. Όταν ήταν τεσσάρων ετών ο ίδιος, οι γονείς του χώρισαν.

Όσο σπούδαζε στο Κορνέλ ο Κρίστοφερ Ριβ, άρχισε να εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός –μάλιστα το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουέι το έκανε το 1976.

Στο τελευταίο έτος των σπουδών του, ήταν ο ένας από τους δύο φοιτητές –ο άλλος ήταν ο… Ρόμπιν Γουίλιαμς- που επιλέχθηκαν να σπουδάσουν στο Τζούλιαρντ κάτω από την επίβλεψη του καθηγητή τους, του διάσημου Τζον Χάουζμαν.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024