Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από κάλπη σε κάλπη

Από κάλπη σε κάλπη

Οι εκλογικές μάχες ήρθαν μαζεμένες: εθνικές, εσωκομματικές, τοπικές, ευρωπαϊκές.

Για τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πολιτική… σφυγμομέτρηση για πρόσωπα και κόμματα. Ούτε πρόωρες κάλπες ούτε προγραμματισμένες αναμετρήσεις υπήρξαν από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2023. Οι εκλογικές μάχες ήρθαν μαζεμένες: εθνικές, εσωκομματικές, τοπικές, ευρωπαϊκές.

Σε διάστημα μόλις ενός έτους, μέχρι τον Ιούνιο του 2024, οι πολίτες θα έχουν κληθεί να διαμορφώσουν με την ψήφο τους τις πολιτικές εξελίξεις σε συνολικά επτά εκλογικές Κυριακές. Αυτό, μάλιστα, είναι ισχυρή σφυγμομέτρηση σε όλα τα επίπεδα. Ενας εκλογικός μαραθώνιος, ο οποίος αναμένεται να εμπεδώσει δεδομένα στο πολιτικό περιβάλλον. Ενας αγώνας αντοχής ο οποίος θα περιλαμβάνει καθαρά «πολιτικές» αποφάσεις υπό το πρίσμα του πολιτικού κλίματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί την εικόνα μιας κυβέρνησης που (ξανα)πατά στα πόδια της και η οποία ανασυντάσσεται ύστερα από δυόμισι δύσκολους μήνες ως ο μόνος αντίπαλος «απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα», ενώ κοιτάζει τα ορόσημα ένα ένα, πρώτα εκείνο των αυτοδιοικητικών εκλογών και έπειτα εκείνο των ευρω-εκλογών, προσπαθώντας να κοιτάει στις πιθανές απειλές ταυτόχρονα στα αριστερά και στα δεξιά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για πιο δυναμική επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, αν και ο βηματισμός του θα κριθεί στην πράξη, όχι στις προθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και την εικόνα της κυβέρνησης, θέτοντας τους υψηλότερους στόχους του στην κρίσιμη πολιτική μάχη της ευρωκάλπης.

Εν μέσω προσπαθειών ανάταξης, μετάλλαξης, επαναπροσδιορισμών σε κάθε στρατόπεδο διαφαίνεται μια κοινή διαπίστωση: το παζλ της καθημερινότητας θα κρίνει πολιτικά τους επόμενους μήνες. Ο,τι εργαλείο έχει ο καθένας, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνιακής στρατηγικής, βγαίνει από τη φαρέτρα.

Από την κυβέρνηση, ας πούμε, υπάρχουν ήδη αποφάσεις με πολιτική στόχευση, υπό το κλίμα των ημερών: έρχονται διαδοχικά Υπουργικά Συμβούλια με νομοσχέδια που ακουμπούν τη «βελτίωση» της καθημερινότητας, αναβάλλονται κινήσεις που θα απειλούσαν με νεοδημοκρατικές αναταράξεις, επικυρώνεται το κυνήγι του σταυρού για τις ευρωεκλογές με διαχωρισμό της χώρας σε πέντε έως επτά περιφέρειες, παρότι μέχρι τον φετινό Αύγουστο προκρινόταν η λίστα.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024