Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Δεν παραχωρεί την έδρα του στο Κογκρέσο - Τι δήλωσε για τα λεφτά που βρέθηκαν σπίτι του

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Δεν παραχωρεί την έδρα του στο Κογκρέσο – Τι δήλωσε για τα λεφτά που βρέθηκαν σπίτι του

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αρνήθηκε ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Ο γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν προτίθεται να παραχωρήσει την έδρα του στο Κογκρέσο παρά τις πιέσεις που δέχεται από Δημοκρατικούς. Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα, αρνήθηκε ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο και υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, λίγες ημέρες αφότου οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν δίωξη στον ίδιο και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

«Πιστεύω ακράδαντα πως όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα όχι μόνο θα αθωωθώ αλλά θα είμαι ακόμη ο ανώτερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι», είπε ο 69χρονος Μενέντεζ, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου του ασκήθηκε δίωξη.

O Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε ειδική αναφορά στις φωτογραφίες με τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δεσμίδες μετρητών και τα οποία όπως υποστηρίζουν οι Αρχές εντόπισαν σε έρευνα στο σπίτι του τον περασμένο χρόνο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα μετρητά ήταν για προσωπική χρήση.

«Μπορεί να μοιάζει σήμερα παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα λεφτά προέρχονται από τις προσωπικές μου αποταμιεύσεις»

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

«Εδώ και 30 χρόνια έχω αποσύρει χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τους προσωπικούς λογαριασμούς, τα οποία είχα κρατήσει για έκτακτες ανάγκες εξαιτίας και της ιστορίας της οικογένειάς του που αντιμετώπισε κατασχέσεις στην Κούβα», είπε ακόμα ο γερουσιαστής.

«Αυτό μπορεί να μοιάζει σήμερα παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα λεφτά προέρχονται από τις προσωπικές μου αποταμιεύσεις από χρήματα που βασίζονταν στο εισόδημα που είχα νόμιμα όλα αυτά τα 30 χρόνια. Κοιτάζω μπροστά για να μιλήσω για αυτά τα ζητήματα σε δίκη», προσέθεσε.

Πάντως ο γερουσιαστής δεν έκανε κάποια αναφορά στις μπάρες χρυσού που φέρονται να εντοπίστηκαν στο σπίτι του.

Απάντησε σε όσους βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν

Ο Μενέντεζ απάντησε έμμεσα και σε εκείνους που τον κάλεσαν να αποχωρήσει από τη θέση του στο Κογκρέσο, κατηγορώντας τους ότι βιάζονται να τον δικάσουν.

«Η δίκη της δημόσιας γνώμης δεν υποκαθιστά το σεβαστό νομικό μας σύστημα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως: «Όλοι εκείνοι που βιάστηκαν να δικάσουν, το έκαναν με βάση μία σειράς από  γεγονότα που παρουσιάστηκαν κατά τη δίωξη για είναι όσο πιο πρόστυχα γίνεται. Να θυμάστε ότι οι εισαγγελείς έκαναν λάθος».

Αιρετοί αξιωματούχοι της Πολιτείας αυτής, μεταξύ των οποίων και ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, κάλεσαν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί. Η απόφασή του να παραμείνει γερουσιαστής ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες του κόμματος να διατηρήσει την ισχνή πλειοψηφία (51-49) που διαθέτει σε αυτό το Σώμα. Να σημειωθεί πάντως ότι το Νιου Τζέρσι δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή εδώ και μισό αιώνα, από το 1972.

Ο Μενέντεζ αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, επειδή ο κανονισμός της Γερουσίας ορίζει ότι εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα πρέπει να εγκαταλείπουν τα ηγετικά αξιώματά τους. Μπορεί όμως να επανέλθει στην προεδρία, εφόσον κριθεί αθώος.

Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Μενέντεζ δέχτηκε ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.

Είναι η τρίτη φορά που ο γερουσιαστής μπαίνει στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, ωστόσο ποτέ δεν καταδικάστηκε.

Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι τρεις επιχειρηματίες θα εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 45 ετών όμως οι δικαστές συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλουν πολύ μικρότερες ποινές.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024