Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι Δημοκρατικοί τον καλούν να παραιτηθεί

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι Δημοκρατικοί τον καλούν να παραιτηθεί

Οι Δημοκρατικοί υπέθεσαν ότι θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στην έρευνα για τον Μπομπ Μενέντεζ

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγος του Ναντίν παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της δωροδοκίας. Για τον γερουσιαστή είναι η δεύτερη φορά που παραπέμπεται  με τις ίδιες κατηγορίες. Κατόπιν τούτου, σύμφωνα με τους κανόνες της Γερουσίας, ο κ. Μενέντεζ παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, παραμένοντας, ωστόσο, ως απλό μέλος.

Σύμφωνα με την Washington Post, η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολλών Δημοκρατικών, κυρίως από την πολιτεία του. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι και οι ηγέτες των Δημοκρατικών κάλεσαν την Παρασκευή τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ να παραιτηθεί από την έδρα του στην Γερουσία.

Σε ανακοίνωση του, ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, ανέφερε: «Οι κατηγορίες κατά του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων είναι βαθιά ανησυχητικοί. Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που εμπλέκουν την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης», ανέφερε ο Μέρφι σε δήλωσή του. Πρόσθεσε δε ότι «Τα φερόμενα γεγονότα είναι τόσο σοβαρά που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί αποτελεσματικά τους πολίτες της πολιτείας μας. Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του.»

Το δίλημμα των Δημοκρατικών

Το κατηγορητήριο που βάρυνε τον Μενέντεζ, έθεσε τους Δημοκρατικούς του Νιου Τζέρσεϊ μπροστά σε ένα δίλημμα: Να παραμείνουν στο πλευρό ενός ισχυρού γερουσιαστή που έχει επιβιώσει από δοκιμασίες διαφθοράς στο παρελθόν και είναι γνωστός για την τιμωρία της απιστίας, ή να μειώσουν τις απώλειές τους και να προστατεύσουν μια ασφαλή έδρα των Δημοκρατικών.

Από ότι φαίνεται, από την ανακοίνωση του κυβερνήτη επέλεξαν να κάνουν το δεύτερο. Μετά από οχτώ ώρες, από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Μέρφι και αρκετοί από τους κορυφαίους ηγέτες των Δημοκρατικών της πολιτείας εξέδωσαν δηλώσεις με τις οποίες ζητούσαν την παραίτηση του Μενέντεζ. Οι δηλώσεις που έγιναν αργά το απόγευμα της Παρασκευής ήταν προϊόν συνάντησης που έγινε στο Νιούαρκ μεταξύ του Μέρφι και μιας μικρής ομάδας υψηλόβαθμων Δημοκρατικών ηγετών.

Φυσικά, η αντίδραση των Δημοκρατικών έρχεται σε έντονη αντίθεση με το ενιαίο μέτωπο υποστήριξης που είχαν συγκροτήσει την τελευταία φορά που απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Μενέντεζ. Παρόλα αυτά, οι εκλογές του 2024 έχουν ήδη αρχίσει να πλησιάζουν και οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος δεν θέλουν να δουν μια έδρα στη Γερουσία, εκείνη του Νιου Τζέρσεϊ, να περνάει στους Ρεπουμπλικάνους, για πρώτη φορά από το 1972.

Η απόφαση των Δημοκρατικών να μην υποστηρίξουν τον Μενέντεζ

Ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγος του Ναντίν Αρσλάνιαν

Επίθεση και από τους Ρεπουμπλικάνους

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Νιου Τζέρσεϊ δεν δίστασαν να ασκήσουν δριμεία κριτική στον γερουσιαστή. Οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το πολιτειακό νομοθετικό σώμα εξέδωσαν δηλώσεις με τις οποίες καλούσαν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί και ζητούσαν από τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους να κάνουν το ίδιο.

Η Κριστίν Σεράνο Γκλάσνερ, μια Ρεπουμπλικανή δήμαρχος μικρής πόλης του Νιου Τζέρσεϊ που υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε τη Δευτέρα την εκστρατεία της στη Γερουσία εναντίον του Μενέντεζ, αποκαλώντας τον «Gold Bar Bob».

«Η παραπομπή του γερουσιαστή Μενέντεζ σε δίκη είναι μια θλιβερή ημέρα για το Νιου Τζέρσεϊ, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη. Ο «Gold Bar Bob» βρισκόταν αντιμέτωπος κατηγοριών για διαφθορά καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της θητείας του, ενώ παράλληλα προστατευόταν και ενεργοποιούνταν από τους κολλητούς και τους συμμάχους του στην Ουάσινγκτον», ανέφερε σε δήλωσή της η Σεράνο Γκλάσνερ.

Ο αντίπαλος του Μενέντεζ στα primaries

Μέχρι στιγμής, μόνο ένας υποψήφιος των Δημοκρατικών διεκδικεί την θέση του Μενέντεζ στις προκριματικές εκλογές: Ο Κάιλ Τζέισι, γιος βουλευτή της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ.

Αλλά υπάρχουν αρκετοί Δημοκρατικοί υψηλού προφίλ από το Νιου Τζέρσεϊ που κατεβαίνουν ή θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα, για κυβερνήτες το 2025, όπως ο βουλευτής των ΗΠΑ Mikie Sherrill (D-11th Dist.), ο βουλευτής των ΗΠΑ Josh Gottheimer(D-5th Dist.), ο δήμαρχος του Τζέρσεϊ Σίτι Steve Fulop και ο δήμαρχος του Νιούαρκ Ras Baraka.

Τέλος, οι αρχηγοί των Δημοκρατικών σε πολιτειακό επίπεδο, θα μπορούσαν να αναζητήσουν έναν από τους παραπάνω προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Μενέντεζ στο ψηφοδέλτιο.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024