Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπομπ Μενέντεζ: Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ζητάει την παραίτησή του

Μπομπ Μενέντεζ: Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ζητάει την παραίτησή του

«Οι κατηγορίες είναι τόσο σοβαρές που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Νιου Τζερσεϊ.

«Βράζει» στο Νιου Τζέρσεϊ με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ,  ο οποίος εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς τόσο ο κυβερνήτης, Φιλ Μέρφι, όσο και άλλοι υψηλά ιστάμενοι Δημοκρατικοί του ζητούν να παραιτηθεί.

«Οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων εμπλεκομένων εγείρουν βαθύτατη ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ.

«Πρέπει να παραιτηθεί για να επιτρέψει στο «Νιου Τζέρσεϊ και στην Αμερική να προχωρήσουν»

Τι φέρεται να περιλάμβαναν οι δωροδοκίες

«Είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας», λέει ο Φιλ Μέρφι και υπογραμμίζει: «Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του».

Δημοκρατικοί καλούν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί

Παρόμοια στάση τηρεί σύμφωνα με το CNBC και ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στο κοινοβούλιο του Νιου Τζέρσεϊ, Κρεγκ Κάφλιν, που επίσης ζήτησε την παραίτηση του Μπομπ Μενέντεζ.

«Οι κατηγορίες που βγήκαν ενάντια τον γερουσιαστή Μενέντεζ είναι ενάντια σε όσα πρέπει να πιστεύουμε ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Μας δόθηκε η εμπιστοσύνη του λαού και μόλις αυτή η εμπιστοσύνη διαταραχθεί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως πρέπει να παραιτηθεί για να επιτρέψει στο «Νιου Τζέρσεϊ και στην Αμερική να προχωρήσουν».

Την παραίτηση Μενέντεζ ζήτησε και ο πρόεδρος της πολιτειακής Επιτροπής Δημοκρατικών, Λιρόι Τζόουνς Τζούνιορ που κάλεσε τον Μένεντεζ να παραιτηθεί «προς όφελος των πολιτών του Νιου Τζέρσεϊ και για να διασφαλιστεί πως θα έχουν την ομοσπονδιακή εκπροσώπηση που τους αρμόζει».

Επίσης, την παραίτηση του Μενέντεζ ζήτησαν και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, Άντι Κιμ και Μίκι Σέριλ.

Αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ο Μενέντεζ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε πως ο γερουσιαστής Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ – ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία – έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024