Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επίθεση Μπένετ σε Μπαλτάκο

Νέα επίθεση Μπένετ σε Μπαλτάκο

Λίγες μέρες μετά την πρώτη επιστολή που έστειλε ο Στιβ Μπένετ, επανήλθε με δεύτερη και στρέφεται ξανά κατά του Τάκη Μπαλτάκου και τις παρεμβάσεις του στη διαιτησία.

Ο Στιβ Μπένετ λίγες μέρες μετά την παραίτηση του από τη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ εξαιτίας του ορισμού Έλληνα ρέφερι στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και την πρώτη επιστολή κατά του Τάκη Μπαλτάκου, επανήλθε και με δεύτερη, στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος, πρώην αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην επιστολή που κοινοποίησε και στις FIFA και UEFΑ, αναφέρεται στην αλλαγή των διαιτητών στον ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και επικαλείται «έλλειψη στήριξης» από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο Μπένετ τόνισε ότι ελπίζει ο Μπαλτάκος να στηρίζει στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο που στηρίζει τις ομάδες και τους διαιτητές.

Αναλυτικά η επιστολή του Μπένετ που κοινοποιήθηκε και σε FIFA και UEFA:

«Κύριε πρόεδρε,

Δυστυχώς, λόγω ορισμένων πρόσφατων γεγονότων και ιδιαίτερα με τη σκόπιμη παρέμβαση για αλλαγή των ορισμών της 5ης αγωνιστικής, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή παρά να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Επικεφαλής Διαιτησίας και προέδρου της ΚΕΔ.

Πάντα εκτελούσα τα καθήκοντά μου με ακεραιότητα και εργαζόμουν με επαγγελματικό τρόπο, αλλά το πιο σημαντικό, στο πλαίσιο των κανονισμών διαιτησίας της FIFA και της UEFA. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου είναι προφανές ότι η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο.

Η πίεση προς εμένα να γνωστοποιήσω τα ονόματα των ξένων διαιτητών στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς απαράδεκτη δεδομένου ότι ήσασταν αυτός που αποφάσισε να αλλάξει τους αρχικούς διορισμένους Έλληνες διαιτητές από αυτόν τον αγώνα, αφού προσεγγίσατε την UEFA για ξένους αξιωματούχους.

Στην επιστολή του ο Στιβ Μπένετ κάνει λόγο για «έλλειψη στήριξης» από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την έλλειψη υποστήριξής σας στην Επιτροπή Διαιτησίας κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Δεν θυμάμαι καμία αλληλογραφία, τηλεφωνήματα, επισκέψεις στα γραφεία του κέντρου VAR (παρά τις προφορικές προσκλήσεις) ή οποιαδήποτε αναγνώριση σχετικά με τη δουλειά που κάναμε όλοι και όλες τις επιτυχίες που πετύχαμε σε αυτό το διάστημα που ήταν πολλές.

Τέλος, ήταν χαρά μου να έχουμε και να συνεργαστώ με μια πλήρως αφοσιωμένη επιτροπή. Είναι καταπληκτικοί και εργάστηκαν ακούραστα για να βελτιώσουν όλους τους διαιτητές. Δούλεψαν πολύ ακόμα και τις νύχτες, όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν, για να εξασφαλίσουν ότι οι διαιτητές θα υποστηρίζονταν σε κάθε βήμα.

Σας προτρέπω να τα κρατήσετε όλα και να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο που πετύχαμε, διαφορετικά όλα θα χαθούν.

Ελπίζω όταν φύγω να προσφέρετε παρόμοια υποστήριξη στους διαιτητές με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζετε τους συλλόγους».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024