Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρίμ Μπενζεμά: Γιατί μπήκε στο στόχαστρο της γαλλικής ακροδεξιάς - Τον κατηγορούν ως «Ισλαμιστή»

Καρίμ Μπενζεμά: Γιατί μπήκε στο στόχαστρο της γαλλικής ακροδεξιάς – Τον κατηγορούν ως «Ισλαμιστή»

Στο «μάτι» της γαλλικής ακροδεξιάς μπήκε ο τελευταίος νικητής της «Χρυσής Μπάλας», Καρίμ Μπενζεμά.

Πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και ο Καρίμ Μπενζεμά, μετακινήθηκαν τους τελευταίους μήνες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε πρωταθλήματα όπως αυτά της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ ή του Κατάρ.

Μια από τις κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι ότι γίνονται «εργαλεία» του sportswashing αφού με την παρουσία τους εξωραΐζουν καταπιεστικά καθεστώτα.

Ωστόσο, τώρα ο Καρίμ Μπενζεμά αντιμετωπίζει μια άλλη κατηγορία. Ο τελευταίος νικητής της «Χρυσής Μπάλας» κατηγορείται από τη γαλλική ακροδεξιά ότι είναι «Ισλαμιστής».

Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που έσπευσαν να στηρίξουν τον Μπενζεμά

Η αφορμή για τις κατηγορίες

Ο σπουδαίος Γάλλος επιθετικός, ο οποίος γεννήθηκε στη Λιόν το 1987 και έχει καταγωγή από την Αλγερία, φωτογραφήθηκε να φοράει την παραδοσιακή στολή της Σαουδικής Αραβίας μαζί με άλλους συμπαίκτες του από την Αλ Ιτιχάντ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μπενζεμά ανάρτησε φωτογραφία στο X (πρώην Twitter), ποζάροντας με τη συγκεκριμένη στολή και στέλνοντας τις ευχές του για την εθνική εορτή της Σαουδικής Αραβίας στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η φωτογραφία του Μπενζεμά απέσπασε πάνω από τρία εκατομμύρια likes, αλλά έδωσε και το έναυσμα στη γαλλική ακροδεξιά να επιτεθεί στον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, κατηγορώντας τον ότι με το ντύσιμό του προωθεί την «ισλαμιστική» ιδεολογία.

Βρήκε ευκαιρία η ακροδεξιά

«Τουλάχιστον είναι ξεκάθαρος», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, της Εθνικής Συσπείρωσης (σ.σ. προηγουμένως Εθνικό Μέτωπο) Τζόρνταν Μπαρντέλα.

«Επιθυμεί τον ισλαμιστικό τρόπο ζωής, πήγε στη Σαουδική Αραβία», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στη μεταγραφή του Μπενζεμά στην Αλ Ιτιχάντ.

«Αν όλοι όσοι ήθελαν έναν ισλαμιστικό τρόπο ζωής μπορούσαν να πάνε σε ισλαμιστικές χώρες, ίσως η Γαλλία να ήταν καλύτερα», βρήκε την ευκαιρία να πει ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι γνωστό για τις ρατσιστικές του θέσεις.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον χαρακτηρισμό «ενός από τους μεγαλύτερους Γάλλους ποδοσφαιριστές» ως «ισλαμιστή», ο Μπαρντέλα είπε ότι πρέπει να «διακρίνεται το έργο του ατόμου», αλλά πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια «αυστηρή, σαλαφιστική» χώρα όπου «τα χέρια των κλεφτών κόβονται», όπως αναφέρει το Middle East Eye.

Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που έσπευσαν να στηρίξουν τον Μπενζεμά, λέγοντας ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φοράει την παραδοσιακή στολή της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι το ίδιο έχουν κάνει τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και ο Νεϊμάρ που είναι χριστιανοί αφού θέλησαν να τιμήσουν την κουλτούρα της χώρας όπου αγωνίζονται και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη θρησκεία.

Κριστιάνο και Νεϊμάρ με την ίδια φορεσιά

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024