Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
iOS 17: Όλες οι εκπλήξεις ενός από τα πιο δυνατά updates του iPhone

iOS 17: Όλες οι εκπλήξεις ενός από τα πιο δυνατά updates του iPhone

Εκτός από τη λειτουργία Standby, το iOS 17 φέρνει βελτιώσεις στα Μηνύματα, το FaceTime αλλά και στους χάρτες

Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Apple το iOS17 είναι εδώ και ξεκλειδώνει μια σειρά νέων λειτουργιών που υπόσχονται να κάνουν την εμπειρία του iPhone πιο προσωπική.

Από τη νέα λειτουργία έξυπνης οθόνης έως τις λειτουργίες υγείας, τα διαδραστικά γραφικά στοιχεία σε μια νέα εμπειρία Messages, το Ζωντανό φωνητικό ταχυδρομείο στους Χάρτες Apple εκτός σύνδεσης περιλαμβάνονται στα νέα features του iOS17 τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν με την παρουσίαση του iPhone 15.

Το νέο λειτουργικό σύστημα είναι συμβατό και με τα iPhone 14 και iPhone 14 pro καθώς και όλες τις εκδόσεις iPhone από το 8 και μετά.

Φυσικά, πολλοί χρήστες έχουν συνηθίσει να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών φωτογραφιών ή αρχείων πριν κάνουν λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης λογισμικού – ή να περιμένουν μέχρι να κυκλοφορήσει η δεύτερη έκδοση (πιθανότατα τις επόμενες εβδομάδες) εάν φοβούνται τυχόν σφάλματα που θα μπορούσαν να προκύψουν με την πρώτη έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος κινητής επόμενης γενιάς.

Και αν ακόμα διστάζετε να κάνετε την ενημέρωση του νέου λογισμικού στο iPhone σας ας δούμε μερικές από τις πολυαναμενόμενες νέες δυνατότητες που μπορούν να περιμένουν οι χρήστες iPhone από το iOS17.

Μηνύματα βίντεο FaceTime

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά, που ονομάζεται Live Voicemail, θα μεταγράψει το μήνυμα ενός καλούντος σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας στους χρήστες iPhone την απόφαση αν θα αγνοήσουν την κλήση ή θα την δεχτούν ενώ το άλλο άτομο είναι ακόμα στη γραμμή και αφήνει το μήνυμά του.

Οι άγνωστοι αριθμοί θα μεταβούν απευθείας στο Ζωντανό αυτόματο τηλεφωνητή όταν έχετε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση «Σίγαση αγνώστων καλούντων».

Επιπλέον, το FaceTime θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αφήνουν μηνύματα βίντεο εάν κάποιος δεν λάβει βιντεοκλήση.

Με το iOS17, οι κλήσεις Facetime θα γίνουν επίσης πιο εκφραστικές – με αντιδράσεις όπως καρδιές, μπαλόνια, πυροτεχνήματα και περισσότερα εφέ που μπορούν να ενεργοποιηθούν με απλές χειρονομίες.

«Hey, Siri»… χωρίς το «Hey»

Αν είχατε συνηθίσει να χαιρετάτε της Siri.. απλά ξεχάστε το! Με την νέα ενημέρωση θα χρειάζεται να λέτε απλώς  «Siri» για να ενεργοποιήσετε τον φωνητικό βοηθό της Apple, αντί για «Hey Siri».

Η απόρριψη του «Hey» από τη φράση εκκίνησης του Siri έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν πιο φυσικό τρόπο ενεργοποίησης του βοηθού. Επιπλέον, το Siri θα μπορεί επίσης να επεξεργάζεται καλύτερα αιτήματα back-to-back μόλις ενεργοποιηθεί.

Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσετε: «Γεια, Siri, πόσο ψηλός είναι ο Σακίλ Ο’Νιλ;» και «Γεια, Σίρι, πόσο χρονών είναι ο Σακίλ Ο’ Νιλ;» Θα πρέπει να μπορείτε απλά να πείτε: «Σίρι, πόσο ψηλός είναι ο Σακίλ Ο’Νιλ;» Ακολουθεί: «Πόσο χρονών είναι;».

NameDrop για  κοινή χρήση στοιχείων επικοινωνίας

Η νέα δυνατότητα NameDrop στο iOS17 καθιστά ευκολότερη από ποτέ την ανταλλαγή πληροφοριών επικοινωνίας με έναν νέο φίλο. Οι χρήστες iPhone μπορούν απλώς να φέρουν τα iPhone τους κοντά το ένα στο άλλο, όπως θα έκαναν με το AirDropping, για να μοιραστούν ονόματα και φωτογραφίες επαφών.

Η ενημέρωση αφίσας επαφής είναι μια άλλη νέα δυνατότητα για την οποία οι χρήστες iPhone έχουν ήδη ενημερωθεί. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες iPhone να σχεδιάσουν μια προσαρμοσμένη εικόνα που θα εμφανίζεται κατά την πραγματοποίηση κλήσεων. Η ενημέρωση που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη δική τους φωτογραφία αναγνώρισης κλήσης.

Οι χρήστες iPhone θα μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν την «αφίσα» της κάρτας επαφής τους με μια φωτογραφία ή memoji της επιλογής τους.

Η αυτόματη διόρθωση βελτιώνεται

Το Autocorrect λαμβάνει επίσης μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, είπε η Apple, με ένα μοντέλο γλώσσας μετασχηματιστή — ή «ένα υπερσύγχρονο μοντέλο γλώσσας μηχανικής εκμάθησης στη συσκευή για πρόβλεψη λέξεων», σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτή η ανανεωμένη σχεδίαση υποστηρίζει καλύτερα την πληκτρολόγηση και προσφέρει αυτόματες διορθώσεις σε επίπεδο προτάσεων που μπορούν να διορθώσουν περισσότερους τύπους γραμματικών λαθών. Οι χρήστες iPhone θα λαμβάνουν επίσης προτάσεις πρόβλεψης κειμένου in-line καθώς πληκτρολογούν, κάνοντας την προσθήκη ολόκληρων λέξεων ή τη συμπλήρωση προτάσεων τόσο εύκολη όσο το πάτημα του πλήκτρου διαστήματος.

Το νέο πληκτρολόγιο iOS θα μάθει επίσης τις συνήθειές σας με την πάροδο του χρόνου, όπως να διορθώνει λέξεις που γράφετε συχνά λάθος και να αφήνει τις λέξεις μόνες τις οποίες σκόπιμα γράψατε.

Νέα κατάσταση αναμονής

Το iOS17 εισάγει επίσης το StandBy, μια νέα εμπειρία πλήρους οθόνης με πληροφορίες που μπορούν να προβληθούν από απόσταση, όταν το iPhone βρίσκεται στο πλάι και φορτίζεται.

Για παράδειγμα, όταν φορτίζετε το iPhone σας στο κομοδίνο ή στο γραφείο σας, μπορείτε να εξατομικεύσετε την οθόνη ώστε να περιλαμβάνει ένα ρολόι, αγαπημένες φωτογραφίες ή τα γραφικά στοιχεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Χάρτες Apple εκτός σύνδεσης

Θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία ή δεν θα έχετε σύνδεση εκεί που θα πάτε; Με το iOS 17 μπορείτε να κατεβάσετε τους Χάρτες της Apple για χρήση εκτός σύνδεσης.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024