Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Γιατί οι ρυθμίσεις του iPhone 12 μπορεί να αλλάξουν σε όλη την Ευρώπη

Apple: Γιατί οι ρυθμίσεις του iPhone 12 μπορεί να αλλάξουν σε όλη την Ευρώπη

Αυτή την εβδομάδα η Γαλλία ανέστειλε τις πωλήσεις iPhone 12 λόγω μετρήσεων που έδειξαν υπέρβαση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Η Apple υποσχέθηκε την Παρασκευή να προσφέρει αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone 12 στη Γαλλία, λόγω διαμάχης για τα επίπεδα ακτινοβολίας, καθώς όμως η ανησυχία επεκτείνεται η εταιρεία ίσως υποχρεωθεί να κάνει το ίδιο για όλη την ΕΕ.

Το iPhone 12 δεν πωλείται πλέον από την Apple, η οποία παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το iPhone 15. Η συσκευή παραμένει ωστόσο διαθέσιμη σε καταστήματα με στοκ ή ως μεταχειρισμένη.

Αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία ανέστειλε τις πωλήσεις iPhone 12 λόγω μετρήσεων που έδειξαν υπέρβαση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Η Apple αμφισβήτησε τα αποτελέσματα λέγοντας πως η συσκευή έχει πιστοποιηθεί από πολυάριθμους διεθνείς φορείς και με βάση τα διεθνή στάνταρτ. Παρόλα αυτά η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαθέσει ενημέρωση λογισμικού ώστε να συμμορφώνεται με τη διαφορετική μεθοδολογία που εφαρμόζει η Γαλλία στις μετρήσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν έδειξαν κινδύνους για την υγεία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Όμως η απόφαση της Γαλλίας προκάλεσε ανησυχία και αλλού στην Ευρώπη. Στο Βέλγιο, ο υπουργός Ψηφιοποίησης δήλωσε ότι ζήτησε από την Apple να αναβαθμίσει το λογισμικό του iPhone 12 σε όλη την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας του εκτιμούν ότι κίνδυνος δεν υπάρχει.

Η Ιταλία ζήτησε από την Apple να ενημερώσει και εκεί το λογισμικό της συσκευής, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Apple για την εξεύρεση πανευρωπαϊκής λύσης.

Στην Ολλανδία, η Αρχή Ψηφιακών Υποδομών ανέφερε ότι δέχτηκε κλήσεις από ανήσυχους καταναλωτές. Ξεκίνησε δική της έρευνα και βρίσκεται σε επαφή με τις γερμανικές και γαλλικές αρχές.

Η Δανία, αντίθετα, διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η νέα μεθοδολογία που εφαρμόζει η Γαλλία από το 2020 προβλέπει μετρήσεις ακτινοβολίας όχι μόνο για το κεφάλι και το σώμα αλλά και για το χέρι που κρατάει τη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση η ακτινοβολία μετράται από απόσταση 0 χιλιοστών, αντί 5 χιλιοστών όπως ισχύει για τις μετρήσεις στο σώμα.

Θεωρητικά, η ακτινοβολία του κινητού μπορεί να προκαλέσει θέρμανση των ιστών, δεν είναι όμως «ιονίζουσα» ακτινοβολία που μπορεί να βλάψει βιολογικά μόρια όπως το DNA.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024