Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Apple iPhone 15: Τιτάνιο, νέα θύρα φόρτισης και… διατήρηση τιμών χαμηλά

Apple iPhone 15: Τιτάνιο, νέα θύρα φόρτισης και… διατήρηση τιμών χαμηλά

Σημαντικότερες αλλαγές για φέτος είναι οι βελτιώσεις στην κάμερα και στον επεξεργαστή των τηλεφώνων καθώς και οι νέες δυνατότητες χειρισμού για το ρολόι

Η Apple ανανέωσε τη σειρά συσκευών iPhone και τα «έξυπνα» ρολόγια Watch σε χθεσινή εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί πλέον να είναι η ώρα των σημαντικότερων ανακοινώσεων του τεχνολογικού κολοσσού. Σημαντικότερες αλλαγές για φέτος είναι οι βελτιώσεις στην κάμερα και στον επεξεργαστή των τηλεφώνων καθώς και οι νέες δυνατότητες χειρισμού μέσω χειρονομιών για το ρολόι.

Αξιοσημείωτο ότι η Apple διατήρησε φέτος τις τιμές στα περυσινά επίπεδα για τρία από τα νέα μοντέλα iPhone, ενώ αύξησε την τιμή εκκίνησης του iPhone 15 Pro Max για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα, το φθηνότερο iPhone 15 Pro Max θα κοστίζει 1.199 δολάρια για 256GB αποθηκευτικού χώρου, όσο δηλαδή κόστιζε αυτή η διαμόρφωση πριν από ένα χρόνο, αν και τότε υπήρχε και μια φθηνότερη επιλογή στα 128GB.

Σημειώνεται ότι η Apple είχε παραμείνει στην τιμή των 1.099 δολαρίων για το iPhone Pro Max στη βασική του έκδοση από τότε που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μοντέλο το 2019.

Οι βελτιώσεις

Στην καρδιά τόσο του iPhone 15 Pro όσο και του iPhone 15 Pro Max θα… χτυπά ο νέος επεξεργαστής A17 Pro, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια την Apple θα είναι ταχύτερος από τον προκάτοχό του και θα «ενισχύσει την εμπειρία mobile gaming». Επιπλέον, τα μοντέλα Pro απέκτησαν σχεδιαστικές μικροβελτιώσεις, όπως νέο περίβλημα τιτανίου και λεπτότερες άκρες. Ειδικά για τη χρήση τιτανίου, αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, η Apple αναφέρει ότι καθιστά τα μοντέλα ελαφρύτερα από τους προκατόχους τους.

Πολύ πιο ουσιαστική είναι η αναβάθμιση της κάμερας του Pro Max. Το εν λόγω μοντέλο αποκτά καλύτερο τηλεφακό που θα υποστηρίζει έως και πενταπλάσια μεγέθυνση, σε σύγκριση με τριπλάσια προηγουμένως, και θα μπορεί να καταγράφει τρισδιάστατο βίντεο που θα μπορεί να προβληθεί από τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας Vision Pro της Apple που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

Τα μικρότερα iPhone 15 και iPhone 15 Plus φέρνουν επίσης βελτιώσεις, όπως η αυξημένη ταχύτητα μέσω του επεξεργαστή A16 της Apple και αναβαθμίσεις της κάμερας που θα υποστηρίζουν καλύτερη χρήση της λειτουργίας πορτρέτου. Η λειτουργία δορυφορικής συνδεσιμότητας που ξεκίνησε στα περσινά iPhone θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και την οδική βοήθεια.

Πέρυσι η Apple μετέτρεψε τον χώρο της «εγκοπής» (δηλαδή τον χώρο που φιλοξενεί την κάμερα) σε μία «δυναμική νησίδα» στα μοντέλα Pro. Πλέον, αυτή η αλλαγή έρχεται και στα βασικά μοντέλα της οικογένειας iPhone 15, ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο για πιο λειτουργικά μέσα, όπως η αλλαγή τραγουδιών.

Μετάβαση στο USB-C

Όσοι επιλέξουν να αποκτήσουν κάποιο από τα νέα iPhone θα είναι επίσης σε θέση να ξεφορτωθούν και τα καλώδια φόρτισης Lightning, καθώς και οι τέσσερις νέες συσκευές διαθέτουν θύρα φόρτισης USB-C όπως και ορισμένες άλλες συσκευές της Apple, όπως το AirPods Pro. Αιτία της αλλαγής οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες που απαιτούν ενιαίο τύπο συνδέσεων για τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ανανέωση της σειράς «έξυπνων» ρολογιών

Στη χθεσινή εκδήλωση η Apple παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά Watch Series 9, στην οποία περιλαμβάνεται η δεύτερη έκδοση του Apple Watch Ultra. Τα νέα βασικά Apple Watch θα έχουν ένα νέο τσιπ S9 που φέρνει βελτιωμένη ταχύτητα απόκρισης, ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας 18 ωρών, ενώ η οθόνη έχει φωτεινότητα έως 2000 nit.

Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως 36 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τσιπ S9 SiP και οθόνη φωτεινότητας 3000 nit.

Με τη νέα Apple Watch Series 9 εισάγεται επίσης μια νέα μέθοδο ελέγχου μέσω χειρονομίας, το «double-tap», η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να απαντούν σε κλήσεις και να αλληλεπιδρούν με το ρολόι τους, πατώντας το δείκτη και τον αντίχειρα μαζί, όταν το χέρι στο οποίο δεν είναι φορεμένο το ρολόι είναι απασχολημένο.

Η «πράσινη» πλευρά της Apple

Η Apple δήλωσε ότι το νέο Apple Watch θα είναι η πρώτη της συσκευή με πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης διάρκειας μιάμισης ώρας στη συζήτηση των προσπαθειών περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία στοχεύει να είναι εντελώς ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της και τις δραστηριότητες των προμηθευτών της μέχρι το 2030.

Η αμερικανική εταιρεία σημείωσε επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα στα λουράκια του Watch, ούτε σε κανένα άλλο προϊόν. Η εταιρεία προχώρησε επίσης στην επίσπευση του στόχου της για την κατάργηση όλων των πλαστικών συσκευασιών – που τώρα αναμένει να το πετύχει μέχρι το τέλος του 2024.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης δύο νέες βαθμίδες στην υπηρεσία iCloud, η οποίο θα προσφέρει πλέον και επιλογές για 6 και 12 terabytes απομακρυσμένου αποθηκευτικού χώρου, αφού προηγουμένως έφτανε τα 2 terabytes.

Η χρηματιστηριακή διάσταση

Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της ημέρας με πτώση 1,7% στα 176,30 δολάρια, η οποία «έσπρωξε» τον βιομηχανικό μέσο όρο DJIA του Dow Jones να σημειώσει μικρή ημερήσια πτώση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με την μέση ημερήσια επίδοση της Apple σε ημέρα ανακοίνωσης νέων iPhone ιστορικά, αλλά το παρελθόν έχει επίσης δείξει ότι οι μετοχές συνήθως αυξάνονται μεταξύ των ανακοινώσεων συσκευών του Σεπτεμβρίου και του εμπορικού λανσαρίσματος των τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple έχει αυξηθεί κατά 35,7% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας την άνοδο 16,9% του δείκτη S&P 500.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024