Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κριστίν Σκοτ Τόμας: Με αξέχαστες ερμηνείες, δεν διστάζει να σκηνοθετήσει

Κριστίν Σκοτ Τόμας: Με αξέχαστες ερμηνείες, δεν διστάζει να σκηνοθετήσει

«Είμαι τόσο ευχαριστημένη να δουλεύω στη Γαλλία όπου οι γυναίκες της ηλικίας μου αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν»

Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ηθοποιούς, ταλαντούχα, με δική της προσωπικότητα, αν και είναι Αγγλίδα, εκπέμπει αυθεντική γαλλική φινέτσα, κάτι που εξηγείται, αφού από τα 19 της μετακόμισε στο Παρίσι. Η Κριστίν Σκοτ Τόμας. Τώρα κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στα 63 της χρόνια, εξερευνώντας και άλλες πτυχές του ταλέντου και της πολυσύνθετης προσωπικότητάς της.

Πηγή φωτογραφίας: IMDB – Στιγμιότυπο από την ταινία «North Star»

Για τον ηλικιακό ρατσισμό στο Χόλιγουντ

Ήδη από το 2010, που ίσως τότε και δεν ήταν και τόσο «δημοφιλές» θέμα όσο σήμερα, δήλωνε για τον ηλικιακό ρατσισμό στο Χόλιγουντ, «Είμαι τόσο θυμωμένη και βαριέμαι την ίδια στιγμή τόσο πολύ μ’ αυτό το θέμα.

Είμαι τόσο ευχαριστημένη να δουλεύω στη Γαλλία όπου οι γυναίκες της ηλικίας μου αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν και οι σκηνοθέτες βρίσκουν ότι συναισθηματικά τους εξάπτουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή.

Επειδή απλώς έχει λίγες ρυτίδες δεν σημαίνει ότι πια δεν έχει τίποτα αξιοσημείωτο να προσφέρεις. Όσο μεγαλώνεις, όλα γίνονται πλουσιότερα και οι υπαινιγμοί για το οτιδήποτε, γίνονται τόσο πιο σύνθετοι και τόσο πολύ όλα είναι πιο ενδιαφέροντα. Η ζωή σου ως γυναίκας δεν τελειώνει επειδή είσαι πια 35 ή 40 ετών».

Σε κάθε της ρόλο, αφήνει το προσωπικό της υποκριτικό αποτύπωμα.

Από εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί στις Κάννες

Τα βραβεία και το πέρασμα στη σκηνοθεσία

Η Κριστίν Σκοτ Τόμας δοκιμάζει τις δυνάμεις της και στη σκηνοθετική κονίστρα, μετά από μια καριέρα που φτάνει πια τις τέσσερις δεκαετίες σχεδόν, με αξιοζήλευτες και αξιομνημόνευτες ερμηνείες, όπως στην κομεντί «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» όπου και έχει κερδίσει το Βραβείο BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1994, καθώς και στο θρυλικό δράμα εποχής την ταινία «Ο Άγγλος ασθενής» το 1996 όπου ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την αξέχαστη ερμηνεία της.

Για τον «Άγγλο Ασθενή» είχε πει ότι ήταν τόσο έντονη συναισθηματικά η εμπειρία της που δεν μπόρεσε τόσο να τη χαρεί.

Επίσης, οι ρόλοι της στο «Γκόσφονρντ Παρκ» αλλά και το «Darkest Hour». Το 2008 της απονεμήθηκε το βραβείο «Ολίβιε» για την ερμηνεία της στη θεατρική παράσταση «Ο γλάρος» του «Royal Court Theatre».

Σε κάθε της ρόλο, αφήνει το προσωπικό της υποκριτικό αποτύπωμα. Με μια ευθραυστότητα στη φυσιογνωμία της, μπολιάζει με τη δική της ποιότητα –και τη γαλλική σφραγίδα του γούστου και της αισθητικής του τόπου που έχει επιλέξει να ζει- το κάθε τι με το οποίο ασχολείται.

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι άλλο η ομορφιά και άλλο η ελκυστικότητα, δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της ελκυστικό, δείχνοντας μια γήινη ταπεινότητα που δεν θα περίμενε κανείς από μια σταρ του διαμετρήματός της.

Δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της ελκυστικό, δείχνοντας μια γήινη ταπεινότητα που δεν θα περίμενε κανείς από μια σταρ του διαμετρήματός της.

Στις Κάννες, σικάτη, με τη γαλλική της φινέτσα και χάρη

Η νέα ταινία, από άλλη θέση

Στην πραγματική της ζωή, η Κριστίν Σκοτ Τόμας έχει τρία παιδιά με τον γάλλο γιατρό Φρανσουά Ολιβιένς, τη Χάνα, τον Τζόσεφ και τον Τζορτζ.

Στο κινηματογραφικό έργο όμως που σκηνοθετεί η ίδια και παίζει τη μαμά, μιας γνωστής της από μια άλλη αγαπημένη ταινία -τη Σκάρλετ Γιόχανσον από τον «Γητευτή των αλόγων» που πρωταγωνίστησαν τότε μαζί με τον υπέροχο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην επίσης αξέχαστη ταινία και κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος- αλλά και της Σιέννα Μίλλερ και της Τζορτζίνα Μπίκαμ.

Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «North Star», ένα οικογενειακό δράμα που εάν εμπιστευτούμε την πρότερη ερμηνευτική εμπειρία της Κριστίν Σκοτ Τόμας, καθώς και το υπόλοιπο καστ, έχουμε να περιμένουμε με αγωνία.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024