Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστική επίθεση στην Κατερίνη: Έφηβοι επιτέθηκαν σε τρανς και non binary άτομο

Ρατσιστική επίθεση στην Κατερίνη: Έφηβοι επιτέθηκαν σε τρανς και non binary άτομο

Ρατσιστική επίθεση στην Κατερίνη με κίνητρο την ταυτότητα φύλου.

Επίθεση σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σημειώθηκε το Σάββατο στην Κατερίνη, όπου μια τρανς κοπέλα και ένα non binary άτομο, έγιναν στόχος ομάδας εφήβων.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου 6 εφήβων ακολουθούσε τα δύο άτομα με απειλητικές προθέσεις, ενώ έπειτα όλο και περισσότερα άτομα εμφανίστηκαν με σκοπό να επιτεθούν στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Οι επιθέσεις ήταν αρχικά λεκτικές και στη συνέχεια επιτέθηκαν στα θύματα σωματικά προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, παρουσία μαρτύρων.

Η ομάδα των εφήβων συνενώθηκε με μεγαλύτερη ομάδα υπερτριπλασιάζοντας τον αριθμό της

Θύτες και θύματα οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το κορίτσι, που εκπροσωπείται από την εξειδικευμένη σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα δικηγόρο, Αγγελική Σουγλέ κατέθεσε μήνυση εναντίον των κακοποιητών του, σύμφωνα με το avmag.

Θράσος από τους δράστες

Μέλος της ομάδας όμως της ανταπάντησε μηνύοντάς την προσχηματικά όπως η ίδια ισχυρίζεται. Συγκεκριμένα ο κακοποιητής της, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια φρόντισε να την ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας λαβή απ’ το κεφάλι προκειμένου με τους συνεργούς του να την χτυπήσουν, φαίνεται πως ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε ο ίδιος εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Παρά το γεγονός πως η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο και έλαβε χώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και περίοικων, οι οποίοι μάλιστα κατέθετουν σχετικά, οι κατηγορίες του φερόμενου ως θύτη οδήγησαν στην κράτηση της τρανς κοπέλας με αποτέλεσμα εκείνη να στερηθεί για ώρες την πρόσβασή της τόσο στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, όσο και στις υπηρεσίες υγείας για την φροντίδα των τραυμάτων της καθώς και τις ορμόνες της, τις οποίες μετά από υπόδειξη της ίδιας έλαβε αφού αναγκάστηκε να στείλει αστυνομικούς στο σπίτι της.

Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να δηλωθεί παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας από πλευράς των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που δέχτηκαν την επίθεση.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024