Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασιλική Μιλλούση: «Στην Ελλάδα ο αθλητισμός είναι μόνο για τον χρυσό Ολυμπιονίκη»

Βασιλική Μιλλούση: «Στην Ελλάδα ο αθλητισμός είναι μόνο για τον χρυσό Ολυμπιονίκη»

«Έχω ζήσει πάρα πολλές φορές την απογοήτευση. Στο Ρίο είχα στο μυαλό μου ότι ήταν η τελευταία μου Ολυμπιάδα», εξομολογείται η αθλήτρια.

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε η Βασιλική Μιλλούση στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Η σπουδαία πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής «άνοιξε» την καρδιά της και μίλησε για την προσωπική της ζωή, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της ενώ έκανε ειδική μνεία στον γάμο της με τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Στην Ελλάδα ο αθλητισμός υπάρχει μόνο για τον Ολυμπιονίκη»

«Κάθε μέρα γυρίζω στο σπίτι εξουθενωμένη, το πρώτο μέλημά μου όμως είναι να μην στερήσω τίποτα από την προσοχή των παιδιών μου. Επιδιώκω να τις παίρνω καθημερινά από το σχολείο, να περνάω ακόμα και αυτόν τον χρόνο μαζί τους», ανέφερε αρχικά μιλώντας για τις δύο κόρες της.

Ερωτώμενη για τα εμπόδια που έχει συναντήσει κάνοντας πρωταθλητισμό, ανέφερε: «Ο πρωταθλητισμός είναι μόνο δυσκολίες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Θυσίες, δυσκολίες. Δεν το μετανιώνω. Σε επιλέγει, δεν τον επιλέγεις αλλά για τα παιδιά μου θα το σκεφτώ. Αν δω ότι το θέλουν και οι ίδιες πολύ, θα είμαι δίπλα τους να τις στηρίξω σε όποια δυσκολία».

«Είχα χτυπήσει άσχημα αλλά επέστρεψα στον πρωταθλητισμό»

Μάλιστα, η ίδια δεν έκρυψε την πικρία της για την αντιμετώπιση που έχουν οι αθλητές στη χώρα μας.

«Στην Ελλάδα ο αθλητισμός υπάρχει μόνο για τον χρυσό Ολυμπιονίκη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αν έρθεις στη δεύτερη ή τρίτη θέση δεν σου δίνει κανείς σημασία. Μην πω για την πέμπτη θέση, που έχω κατακτήσει στην Ευρώπη πολλές φορές και κανείς δεν μας υποδέχτηκε», είπε με παράπονο.

Και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί οι αθλητές που πήγαν στους αγώνες φέτος, ήταν όλο το καλοκαίρι εκεί, με πολύωρες προπονήσεις, χωρίς συνθήκες. Κάποιοι πέτυχαν και κάποιοι όχι. Αυτοί όμως που δεν πέτυχαν, αν τους ενθαρρύνεις και τους βοηθήσεις, μπορεί σε δύο αγώνες να λες ‘τι αθλητής είναι αυτός;’».

«Είχα αλλάξει όλη μου τη ζωή»

Η Βασιλική Μιλλούση κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας της έχει αγωνιστεί τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2018 αποφάσισε να σταματήσει και να αφοσιωθεί παραπάνω στον ρόλο της μητέρας. Μετά από τέσσερα χρόνια, φόρεσε ξανά το κορμάκι της και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

«Έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές την απογοήτευση με τον Λευτέρη, ότι δεν αναγνωρίστηκαν κάποιοι κόποι μας. Στο Ρίο είχα στο μυαλό μου ότι ήταν η τελευταία μου Ολυμπιάδα. Είχα αλλάξει όλη μου τη ζωή, είχα πάει για επτά μήνες στη Θεσσαλονίκη μόνο για τις προπονήσεις. Ήμουν στην καλύτερη μου φάση και έπεσα στη δοκό, σε μία άσκηση που δεν είχα πέσει ποτέ και ίσως δεν θα έπεφτα και ξανά. Εκεί έχεις να αντιμετωπίσεις τη δική σου εσωτερική απογοήτευση με τον εαυτό σου», εξομολογήθηκε.

«Είχα χτυπήσει άσχημα αλλά επέστρεψα στον πρωταθλητισμό. Το να επανέλθω και να μπω στους αγώνες ήταν κάτι εξωφρενικό. Το κατάφερα όμως και το είπα δημόσια για να γίνω role model για πολλές γυναίκες. Για να τους δώσω το κίνητρο ότι μπορούν να κάνουν ό,τι αγαπάνε», συμπλήρωσε.

Όσο για το πόσο άλλαξε ο γάμος τη ζωή της; «Είμαστε πολύ αγαπημένοι με τον Λευτέρη αλλά όπως όλα τα ζευγάρια έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Είχε γίνει χαμός με τον κρυφό μας γάμο. Ο Λευτέρης δεν ήθελε να τον κοινοποιήσουμε».

Η Βασιλική Μιλλούση είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής. «Θέλω μέσα από την πολιτική να στηρίξω τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό», κατέληξε.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024