Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρούνιας: Αποσύρθηκε από τον τελικό στην Ουγγαρία - «Το μυαλό μου στις οικογένειες που θρηνούν»

Πετρούνιας: Αποσύρθηκε από τον τελικό στην Ουγγαρία – «Το μυαλό μου στις οικογένειες που θρηνούν»

Την απόσυρσή του από τον τελικό στην Ουγγαρία ανακοίνωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, στέλνοντας μήνυμα στήριξης σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν συμμετείχε στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, καθώς απέσυρε προληπτικά τη συμμετοχή του, ώστε να μην επιβαρυνθεί. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης πέτυχε εκπληκτική βαθμολογία 15.300, όμως ο ίδιος αποφάσισε να μην αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου για το χρυσό μετάλλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποσύρεται προκειμένου να μην επιβαρύνει το σώμα του ενώ σημείωσε πως το μυαλό του βρίσκεται στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

«Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν», έγραψε ο ίδιος

«Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν, στις ατέλειωτες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα», έγραψε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ανάρτησή του.

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Πετρούνια

«Η χθεσινή μου απόδοση στον προκριματικό του Σομπατέλι ήταν ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην βαθμολογία. Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ πριν το κρίσιμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρόκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε 2 εβδομάδες. Θα αποσύρω την συμμετοχή από έναν ομολογουμένως εύκολο τελικό καθώς δεν θέλω να ρισκάρω και να πιέσω το σώμα μου σε δυο συνεχόμενες μέρες αγώνα.

Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν, στις ατέλειωτες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα και στους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ξεκινήσουν τις ζωές τους από την αρχή. Καλό κουράγιο, εύχομαι γρήγορα να βρείτε δύναμη και να χαμογελάσετε ξανά».

Άγγιξε το μετάλλιο η Μεσίρη

Στην ισοβαθμία έχασε το μετάλλιο η Αθανασία Μεσίρη στο άλμα γυναικών, στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, όπου κατέκτησε την 4η θέση πραγματοποιώντας άλλη μία σπουδαία εμφάνιση. Η 15χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε μέσο όρο 12,966 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφού είχε 12,933 β. στο πρώτο της άλμα και 13,000 β. στο δεύτερο. Ωστόσο, έμεινε εκτός μεταλλίων στις λεπτομέρειες, αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με την Ινδή Πρανάτι Ναγιάκ, η οποία κατέκτησε την 3η θέση έχοντας επίσης μέσο όρο 12,966 β., πίσω από την Ουγγαρέζα Γκρέτα Μάγερ (13,149 β.) και την Τσέχα Άλις Βλκόβα (12,999 β.).

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, που αποτελεί για τους Έλληνες πρωταθλητές πρόβα τζενεράλε ενόψει Αμβέρσας, κλείνει την Κυριακή (10/09) με το δεύτερο σκέλος των τελικών, που περιλαμβάνει άλλες τρεις «γαλανόλευκες» συμμετοχές, από την Αθανασία Μεσίρη στο έδαφος γυναικών και από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο δίζυγο και στο μονόζυγο των ανδρών.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024