Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0: Νέα τεσσάρα των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0: Νέα τεσσάρα των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Κηφισιά. Ελ Κααμπί (21’), Ποντένσε (25’), Γιόβετιτς (64’) και Ιμπόρα (90+4′) τα γκολ – Τρίτη νίκη με 4άρα στο Καραϊσκάκη για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα

Επιστροφή στο Καραϊσκάκη, επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Ελ Κααμπί (21’), Ποντένσε (25’), Γιόβετιτς (64’) και Ιμπόρα (90+4′), επικράτησαν με 4-0 της Κηφισιάς στο φαληρικό γήπεδο για την 5η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Μαροκινού επιθετικού στο 21’, το οποίο κέρδισε ο Ποντένσε και τέσσερα λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0 με γκολ του Πορτογάλου.

Στο 63’ ο Γιόβεβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή, κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ιμπόρα με κεφαλιά στο 90+4′. Αυτό ήταν το τρίτο 4-0 για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τα αντίστοιχα με Ατρόμητο και Λαμία.

Ο Ολυμπιακός, παρά την κούραση από το δύσκολο και απαιτητικό ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Φράιμπουργκ, έκανε το καθήκον του απέναντι στην Κηφισιά και έφτασε τους 13 βαθμούς (4 νίκες, 1 ισοπαλία) στη φετινή Super League, έχοντας +4 από τον Παναθηναϊκό και +8 από την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως από δύο παιχνίδια λιγότερα.

Παίζουν μεταξύ τους την Δευτέρα (25/9) στη Λεωφόρο, ενώ υπενθυμίζουμε ότι είχαν αναβληθεί τα παιχνίδια τους για την πρώτη αγωνιστική με Ατρόμητο και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον αφήνουν πίσω τους την αναμέτρηση με την Κηφισιά και στρέφουν το βλέμμα τους στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αρη, μεσοβδόμαδα (27/9, 20:30), για την 6η αγωνιστική της Super League. Η Κηφισιά υποδέχεται την ίδια μέρα στις 18:00 τη Λαμία.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Σκάρπα και Αλεξανδρόπουλος ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ποντένσε και Σολμπάκεν στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη, ξεκίνησε την Κηφισιά με την εξής 11άδα: Κρίστινσον, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Μασούρας, Παπασάββας, Πέιος, Ιμπαλίμπο, Ματέους Σάντος, Αντερέγκεν και Τετέι.

Επικίνδυνη στην κόντρα η Κηφισιά

Ο Ολυμπιακός μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και απείλησε πρώτος στο 3ο λεπτό με τον Όλα Σολμπάκεν. Ο Νορβηγός έκανε με τη μία το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Κηφισιάς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι γραμμές των Πειραιωτών ήταν ψηλά, γεγονός που πήγε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της.

Στο 8ο λεπτό μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τετέι βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Ο επιθετικός της Κηφισιάς σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα η Κηφισιά βγήκε και πάλι επικίνδυνα στην κόντρα, με το σουτ του Ιμπαλίμπο, όμως, να φεύγει άουτ. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα τελική, με τον Ματέους Σάντος. Ο Βραζιλιάνος έκανε το γυρισμό μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε.

Το πήρε πάνω του ο Ποντένσε

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πάρα πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, γεγονός που δημιούργησε έντονο προβληματισμό στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μέχρι το 18’ όταν ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι, μετά από σπρώξιμο του Πέιου.

Ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, σπρώχτηκε από τον Πέιο και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και με στυλ α λα Πανένκα έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στο 24’ μάλιστα ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Ποντένσε. Ο Ιβηρας κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 και λίγο αργότερα σκόραρε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ποντένσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των Πειραιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Σκάρπα στο 30’ και στο 38’ να απειλεί δύο φορές. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ που έκανε από αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κρίστινσον, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς απέκρουσε. Στο 40’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0. Ο Σολμπάκεν βγήκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο πορτιέρο της Κηφισιάς απέκρουσε, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 2-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνεθ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του Μαντί Καμαρά.

Στο 53’ ο Ισπανός είχε την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σκάρπα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιβηρας μέσος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Κρίστινσον. Πέντε λεπτά αργότερα ο προπονητής των Πειραιωτών έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Γιόβετιτς αντί του Ελ Κααμπί και τον Καρβάλιο αντί του Αλεξανδρόπουλου.

Μετά τις δύο αλλαγές του Ολυμπιακού, η Κηφισιά απείλησε με τον Αντερέγκεν. Ο μεσοεπιθετικός της Κηφισιάς απέφυγε από αριστερά τον Κίνι, μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον Σκάρπα. Ο Βραζιλιάνος γύρισε ωραία και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε.

Γιόβετιτς και 3-0!

Στο 63’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Παπασάββα και ο Μαυροβούνιος επιθετικός το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 3-0 για τους Πειραιώτες. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Μετά το 3-0 ο Μαρτίνεθ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Μπιέλ αντί του Σολμπάκεν, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο και είχε αρκετά καλή παρουσία. Στο 70’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ζοάο Καρβάλιο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Πορόζο αντί του Ρέτσου. Στο 77’ ο Σκάρπα δοκίμασε για μια ακόμα φορά το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι «έσβησε», με τον Ολυμπιακό να το ελέγχει απόλυτα. Στις καθυστερήσεις (90+4’) μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με κεφαλιά του Ιμπόρα, με τον Ισπανό να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74΄ Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58΄ Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46΄ Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69΄ Μπιέλ), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58΄ Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μπαρμπόσα (61΄ Ίλιεφ), Αγμπενιένου, Βαφέας, Τσάπαν, Πέιος (72΄ Αντούνες), Παπασάββας (72΄ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο (80΄ Παρράς), Τετέι, Μασούρας (61΄ Γκόμπελιτς), Αντερέγκεν.

Sports in

Ο Τζολάκης περιγράφει την διαδικασία των πέναλτι στην ιστορική πρόκριση επί της Φενέρ (vid)

Για τρόπο με τον οποίο έζησε τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα όσα βίωσε μετά την ιστορική πρόκριση μίλησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Οlympiacos TV

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024