Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Ιταλία βγάζουν στον αέρα τους διαλόγους VAR και διαιτητών

Στην Ιταλία βγάζουν στον αέρα τους διαλόγους VAR και διαιτητών

Συμφωνία μεταξύ της πλατφόρμας Ott και της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για μετάδοση των διαλόγων του διαιτητή με το VAR

Aυτή η Κυριακή θα μείνει στην ιστορία. Όπως έγινε γνωστό οι διάλογοι μεταξύ VAR και διαιτητών θα μεταδίδονται ηχητικά χάρη στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Dazn, που ανήκει στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Ott.

Τα ηχητικά θα είναι από την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος και θα μεταδοθούν στο πρόγραμμα «Κυριακάτικη νυχτερινή πλατεία», στο οποίο θα αναλυθούν οι πιο ενδιαφέρουσες φάσεις. Αύριο ο διαιτητής, Τζιανλούκα Ρόκι, θα βρίσκεται στο στούντιο.

Τα πρώτα κλιπ θα σχολιαστούν και θα εξερευνηθούν σε βάθος στη νέα μορφή «Open Var», η οποία περιλαμβάνει έναν καλεσμένο από την Ένωση Ιταλών Διαιτητών (Aia) κάθε εβδομάδα, ξεκινώντας από αύριο με τον Rocchi.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι, στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, που θα δείξουμε τις αποφάσεις του VAR αποκλειστικά στην εφαρμογή μας μέσω εικόνων και κυρίως ήχου – σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dazn Italia, Stefano Azzi.

Στόχος αυτής της καινοτόμου και άνευ προηγουμένου συνεργασίας μαζί με τη FIGC και την AIA, και χάρη στη συνεργασία της Lega Serie A, είναι να προσφέρει σε όλους τους φιλάθλους μια ακόμη μια εμπειρία του ιταλικού ποδοσφαίρου».

«Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας σημαντικής καμπής στον τρόπο επικοινωνίας του ποδοσφαίρου – δηλώνει ο πρόεδρος της FIGC, Gabriele Gravina και συνεχίζει: Με το Open var θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας ανανεωμένης αθλητικής κουλτούρας, μια βαθιά γνώση των κανόνων για το παιχνίδι που αγαπούν περισσότερο οι Ιταλοί και για να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο της διαιτησίας Εναι  η ευκαιρία να κατανοήσουμε, με απόλυτη διαφάνεια, πώς προκύπτουν οι αποφάσεις των διαιτητών χάρη σε έναν από τους πιο καινοτόμους και επαναστατικούς τομείς του ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών, που είναι το VAR».

Από την πλευρά του ο Carlo Pacifici της ομοσπονδίας Ιταλών διαιτητών τόνισε: «Είναι μια ιστορική στιγμή που θα επιτρέψει στον κόσμο της διαιτησίας να ανοίγει όλο και περισσότερο με σκοπό να διαφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να εξηγήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του διαιτητή στο γήπεδο και τη σημαντική δουλειά που έχουν οι υπεύθυνοι του αγώνα βίντεο στο Κέντρο VAR στη Lissone. Αυτό θα προωθήσει επίσης τη γνώση των κανονισμών ώστε να αυξάνεται ολοένα και περισσότεροη η ποδοσφαιρική κουλτούρα προς όφελος όλων των φιλάθλων».

Ο Πρόεδρος της Lega Serie A, Lorenzo Casini, υπογράμμισε: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και εκτίμηση την πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε σήμερα για να δημοσιοποιηθούν οι διάλογοι των διαιτητών με τις αίθουσες VAR. Αυτή είναι μια από τις πολλές καινοτομίες που εισήγαγε η Lega Serie Α στο έγγραφο με τις προτάσεις μεταρρύθμισης που συντάχθηκαν στα τέλη του 2022 για την καινοτομία του ιταλικού ποδοσφαίρου και την επιτάχυνσή του χάρη στην τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών. Η τεχνολογία προσφέρει πλέον όλο και περισσότερο σημαντική υποστήριξη στους διαιτητές στη διαχείριση αγώνων και ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε σε μια ολοένα και πιο απαιτητική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας, των εκατομμυρίων θεατών του πιο δημοφιλούς αθλήματος στον κόσμο. Ευχαριστώ τη FIGC που, μαζί με την Dazn και χάρη στη συνεργασία του IBC της Lissone. Είναι θεμελιώδες για τη βελτίωση του σόου, διευκολύνοντας επίσης την κατανόηση της δυναμικής που συνδέεται με την εξέλιξη των αγώνων».

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024