Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3: Επαιξε μπάλα, δεν είχε τύχη και… VAR

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3: Επαιξε μπάλα, δεν είχε τύχη και… VAR

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν… θηρίο απέναντι στην Φράιμπουργκ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη και ο διαιτητής τον καταδίκασε στη φάση – κλειδί του 19’ – Δύο γκολ ο Ελ Κααμπί.

Όλα… ανάποδα για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην Φράιμπουργκ, αλλά είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη και τον διαιτητή με τον VARίστα να κλείνουν τα μάτια σε πεντακάθαρη αποβολή του Σάλαι στο 19’.

Μια φάση – κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης, με την Φράιμπουργκ να φεύγει με το διπλό από το «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 3-2, στο ματς που άνοιξε την αυλαία των ομίλων του Europa League. Δύο γκολ ο Ελ Κααμπί, που σκόραρε από ένα σε κάθε ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα και χατ-τρικ, εάν είχε την τύχη με το μέρος του.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 3-1 της Μπάτσκα Τόπολα. Την επόμενη αγωνιστική (5/10) ο Ολυμπιακός παίζει στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα, ενώ η Φράιμπουργκ υποδέχεται την Γουέστ Χαμ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μασούρα, Μπιέλ και Φορτούνη πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Κρίστιαν Στράιχ από την άλλη, ξεκίνησε την Φράιμπουργκ με την εξής 11άδα: Ατουμπολού, Κίμπερλ, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Σμιντ, Χέφλερ Εγκεστάιν, Ντόαν, Σάλαι, Γκρίφο και Χέλερ.

Μεγάλη ευκαιρία με Ελ Κααμπί, λάθος από τον Φρέιρε

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ψηλά, ψάχνοντας το λάθος από την άμυνα της Φράιμπουργκ. Στο 6ο λεπτό οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν για την πίεσή τους και έφτασαν μια… ανάσα από το 1-0, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα από τον Γκρίφο και έδωσε στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός επιθετικός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γκίντερ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπιέλ σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 9’ η Φράιμπουργκ άνοιξε το σκορ, μετά από λάθος του Φρέιρε. Ο Αργεντινός σέντερ μπακ προσπάθησε να γυρίσει στον Πασχαλάκη, αλλά ο Σάλαι μπήκε στην πορεία της μπάλας, έκλεψε και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 1-0.

Δοκάρι, νέες ευκαιρίες και 1-1 με τον Ελ Κααμπί

Μετά το γκολ του Σάλαι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει. Στο 15’ ο Μασούρας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Φράιμπουργκ μπλόκαρε. Στο 18’ ο Σάλαι χτύπησε με τον αγκώνα του τον Εσε, έξω από την μεγάλη περιοχή της γερμανικής ομάδας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Αργεντινός μάτωσε, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν… πτοήθηκε, μετατρέποντας την κόκκινη κάρτα υπέρ του Ολυμπιακού σε ελεύθερο για την Φράιμπουργκ. Ένα μαρκάρισμα, που έβγαλε… off τον Εσε, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να προχωράει στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Ιμπόρα στο 24’ αντί του νεαρού Λατινοαμερικάνου.

Στο 26’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Φορτούνη. Ο διεθνής άσος εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ατουμπολού.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 40’ ισοφάρισαν με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατουμπολού για το 1-1!

Στο 45+2’ ο Ολυμπιακός μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1! Ο Μασούρας έκλεψε, βρέθηκε απέναντι από τον Ατουμπολού και σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Φράιμπουργκ απέκρουσε. Στη εξέλιξη της φάσης ο Ελ Κααμπί σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πέναλτι για την Φράιμπουργκ

Όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί στο 1-1, αλλά στο 45+5’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για την Φράιμπουργκ σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Ντόαν και ο Γκρίφο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 της γερμανικής ομάδας, που ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

«Μέσα» ο Ποντένσε

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, βάζοντας τον Ποντένσε αντί του Μπιέλ.

Στο 48’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ιμπόρα. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Ατουμπολού δεν έδιωξε καλά, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 55’ ο Ροντινέι έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή της Φράιμπουργκ, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Γιόβετιτς αντί του Μασούρα.

Ελ Κααμπί και 2-2

Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά την άμυνα της Φράιμπουργκ και στο 75’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ελ Κααμπί! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαροκινός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φράιμπουργκ για το 2-2!

Μετά το γκολ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Κίνι και Σολμπάκεν αντί των Φορτούνη και Ορτέγκα.

2-3 από τον Φίλιπ

Ο Ολυμπιακός μετά το 2-2 προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα της Φράιμπουργκ, αλλά στο 87’ η γερμανική ομάδα έκανε το 3-2 με τον Φίλιπ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο μεσοεπιθετικός της Φράιμπουργκ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.  Δευτερόλεπτα μετά το γκολ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Γιόβετιτς, αλλά το σουτ του Μαυροβούνιο έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Φράιμπουργκ να παίρνει τη νίκη με 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ορτέγκα (78′ Κίνι), Έσε (24΄ Ιμπόρα), Καμαρά, Φορτούνης (78΄ Σολμπάκεν), Mπιέλ (46΄ Ποντένσε), Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπόλου, Κούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Σμιντ (54΄ Σιλντίγια), Χέφλερ (90΄Κάιτελ), Έγκεσταϊν, Ντόαν (90΄ Αντάμου), Σάλαι (75΄ Φίλιπ), Γκρίφο (75΄ Βάισχαουπτ), Χέλερ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024