Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέκβιεμ του Μότσαρτ: «Η μουσική που αγγίζει το τραγικό και το θείο»

Ρέκβιεμ του Μότσαρτ: «Η μουσική που αγγίζει το τραγικό και το θείο»

Το αριστούργημα των αιώνων με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας στο Ηρώδειο, σε μια μεγαλειώδη συναυλία με 200 συντελεστές επί σκηνής.

H «Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο» ο τίτλος της συναυλίας με την κορυφαία παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας. Περισσότεροι από 200 συντελεστές επί σκηνής.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική συναυλία με έργα μεγάλης δύναμης και έντασης.

Το υπερκόσμιο δραματικό και θείο «Dies irae dies illa …» διάσημο ανά τους αιώνες, το κύκνειο άσμα του Μότσαρτ θα ακουστεί κάτω από την Ακρόπολη σε μια μοναδική εκτέλεση.

Ο αρχιμουσικός και διευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier, με μεγάλες συνεργασίες από τον Placido Domingo ως την Marta Argerich και τον Daniel Barenboim, μαθητής και συνεργάτης του Herbert Von Karajan και νικητής κορυφαίων παγκόσμιων διαγωνισμών, ένας μουσικός που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ήρθε από την Βαρσοβία στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να κάνει πρόβες με τις ελληνικές χορωδίες και τους Έλληνες σολίστ και δήλωσε: «μια πολύ ευχάριστη έκπληξη υπήρξε η εξαιρετική η συνεργασία μου με τις ελληνικές χορωδίες και τους σολίστ».

Ο αρχιμουσικός και διευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier

O τελειομανής Μαέστρος Patrick Fοurnillier δήλωσε ακόμη: «… είμαι συγκινημένος που θα διευθύνω στο Ηρώδειο, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου… η Τατιάνα Παπαγεωργίου είναι εξαιρετική πιανίστα με ποιότητα ήχου, εκφραστική και ερμηνευτική δύναμη, είναι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος χαίρομαι να δουλεύω μαζί της».

Τα αριστουργηματικά και διάσημα έργα, Requiem και Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 20, έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart, θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο με μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο.

Η εμβληματική Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας θα συμπράξει με τους Έλληνες σολίστ: Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Νεφέλη Κωτσέλη (μεσόφωνος), Γιάννης Καλύβας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος).

Συμμετέχουν η Xορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Το υπερκόσμιο δραματικό και θείο «Dies irae dies illa …» διάσημο ανά τους αιώνες, το κύκνειο άσμα του Μότσαρτ θα ακουστεί κάτω από την Ακρόπολη σε μια μοναδική εκτέλεση.

Ένα από τα πιο διάσημα αγαπητά έργα στο κοινό το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του «τραγικού» και του «θείου» της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό, η οποία αναμετράται επάξια με κορυφαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο από νεαρή ηλικία.

Η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου

Σε ένα ευαίσθητο ενσταντανέ έκπληξη η κορυφαία ορχήστρα θα τιμήσει τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος βραβεύθηκε για το μουσικό του έργο το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart.

«Μια από τις πλέον μαύρες στιγμές ντροπής για την ανθρώπινη κοινωνία ήταν όταν το καρότσι σκουπιδιών της Βιέννης χτυπούσε την πόρτα του νεκρού Μότσαρτ για να πάρει το άψυχο σώμα του και να το ρίξει στον λάκκο με τους ανώνυμους και άκληρους πολίτες μιας απάνθρωπης ζωής… Η περίπτωση του τέλους του Μότσαρτ έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανατρεπτικής πλευράς του χαρακτήρα μου… ο Μότσαρτ που θέλησε να ζήσει ανεξάρτητος μακριά από τις αυλές ευγενών που συντηρούσαν τους καλλιτέχνες και τιμωρήθηκε παραδειγματικά σε θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες» είχε πει τότε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με την ορχήστρα θα συμπράξει η παιδική χορωδία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024