Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση (χωρίς το «κρατίδιο») προβλέπει νίκη Κασσελάκη την Κυριακή

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση (χωρίς το «κρατίδιο») προβλέπει νίκη Κασσελάκη την Κυριακή

Δύο ημέρες πριν τις καθοριστικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση καταγράφει την εκλογική επιρροή των δύο «μονομάχων», αφήνοντας εκτός κρίσης το ατόπημα Κασσελάκη για την Κύπρο

Άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο δεύτερο και τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει δημοσκόπηση, η οποία, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μετά το γνωστό «λεκτικό ατόπημα» για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί εύκολα, γιατί αφορά σε ένα πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα της χώρας, που δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Real Polls για το militaire.gr, που διεξήχθη στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.535 ατόμων, τα οποία δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Κυριακή, η εκλογική επιρροή του Στέφανου Κασσελάκη εκτιμάται από 55,4% έως 61,7% και της Έφης Αχτσιόγλου από 37,3% έως 43,5%.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 53,7% απάντησε τον Στέφανο Κασσελάκη και το 38,4% την Έφη Αχτσιόγλου, ενώ το 7% δήλωσε πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Ψήφο στον Κασσελάκη από νέους και γυναίκες

Πολύ μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα της «ψαλίδας» στην εκτίμηση ψήφου.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τον υποψήφιο που υποστηρίζετε, ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τελικά τις εκλογές», το 73% απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης και το 16,7% η Έφη Αχτσιόγλου.

Πού πάνε οι ψήφοι των ηττημένων του α’ γύρου

Ως προς τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιον ψήφισαν στον πρώτο γύρο και ποιον θα υποστηρίξουν αυτή την Κυριακή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την πρώτη Κυριακή, απαντά ότι θα ψηφίσει την Έφη Αχτσιόγλου στον β’ γύρο.

Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους του Στέφανου Τζουμάκα, ενώ εκείνοι που στήριξαν τον Νίκο Παππά δηλώνουν, στην πλειοψηφία τους, ότι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη την δεύυερη Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9,2% των ψηφοφόρων της Έφης Αχτσιόγλου απάντησε ότι θα αλλάξει προτίμηση και θα στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τόσοι οι γυναίκες όσο και οι άνδρες δίνουν την πρωτιά στον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου από τους άνδρες.

Κασσελάκη προτιμούν οι νέοι

Οι νέοι, ηλικίας 17-24 ετών, αλλά και οι ηλικιακές ομάδες, που ξεκινούν από τα 24 και φθάνουν μέχρι τα 64 έτη, ψηφίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι 65 ετών και άνω δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Έφη Αχτσιόγλου.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024