Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Riders»: Αναζητώντας την αγάπη και την ελευθερία

«Riders»: Αναζητώντας την αγάπη και την ελευθερία

Η ταινία έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο και κέρδισε υποψηφιότητα Καλύτερου Νέου Κινηματογράφου στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Δύο φίλοι από μία μικρή πόλη ξεκινούν ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης με δύο μηχανές. Η ταινία δρόμου «Riders» του Ντόμινικ Μέντσεϊ που ήδη διανύει διαδρομή παγκόσμιων κινηματογραφικών είναι η υποψηφιότητα της Σλοβενίας για το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ.

Η χρήση του ποιητικού ρεαλισμού και της αντισυμβατικής δομής τοποθετεί τον θεατή στο τιμόνι αυτού του στοχαστικού και συναισθηματικού ταξιδιού

Οι ήρωες προκαλούν τον εαυτό τους μέσα από κοινές εμπειρίες

Κάνοντας πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο πέρυσι κέρδισε υποψηφιότητα Καλύτερου Νέου Κινηματογράφου στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Το πρώτο κινηματογραφικό έργο του Ντόμινικ Μέντσεϊ κέρδισε τη διεθνή προσοχή και συνεχίζει το τολμηρό ταξίδι του σε όλο τον κόσμο, ανέφερε η Σλοβενική Ομοσπονδία Ενώσεων Δημιουργών Ταινιών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Το σενάριο υπογράφουν οι Boris Grgurovic Dominik Mencej

Ένα επικίνδυνο ταξίδι με πολλές ανατροπές

Τοποθετημένη το 1999, η ταινία ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές, καθώς ταξιδεύουν στις μόλις ανεξαρτητοποιημένες χώρες, Σλοβενία και Κροατία. Στη διαδρομή παίρνουν μαζί τους μια γυναίκα που έχει δραπετεύσει και έναν ηλικιωμένο ποδηλάτη.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, στο οποίο προβλήματα κρύβονται πίσω από κάθε στροφή του δρόμου, δημιουργώντας καταστάσεις που ωθούν τους πρωταγωνιστές να διακόψουν τους δεσμούς τους με τις παλιές αντιλήψεις τους για τον κόσμο.

Τρία Βραβεία

Η ταινία «Riders» κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Σλοβενικού Κινηματογράφου πέρυσι, μεταξύ των οποίων για τον Καλύτερο Πρωταγωνιστικό Ρόλο και το Καλύτερο Μοντάζ.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024