Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lizzo: Βραβεύτηκε εν μέσω καταγγελιών και δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν

Lizzo: Βραβεύτηκε εν μέσω καταγγελιών και δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν

H βράβευσή της ήρθε λίγες ώρες, αφού έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει και άλλη κατηγορία, της πρώην στυλίστριάς της, Άσα Ντάνιελς

H Lizzo τιμήθηκε με το βραβείο «Quincy Jones Humanitarian Award», την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στο «Black Music Action Coalition Gala». Η ίδια εμφανίστηκε με καλή διάθεση και σε κέφια, φορώντας μια επίσημη μαύρη πολυτελέστατη τουαλέτα στην εκδήλωση.

Από παλιότερη εκκεντρική της εμφάνιση

Η διάσημη τραγουδίστρια του «Truth Hurts», παρόλο που είχε καταφέρει αρχικά να συνδέσει το όνομά της με το «body positivity», τη γυναικεία ενδυνάμωση, την αποδοχή και την αγάπη του σώματος και του εαυτού μας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις βαρύτατες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος της. Οι κατηγορίες ήταν πολύ σοβαρές και ο αντίκτυπος χτύπησε σαν τσουνάμι τη φήμη της Lizzo.

Οι βαρύτατες καταγγελίες και ο αρνητικός αντίκτυπος

Καταρχάς, ο φετινός μήνας Αύγουστος άνοιξε με μήνυση εναντίον της, όταν τρεις πρώην χορεύτριές την κατηγόρησαν για φυλετικές διακρίσεις και κακοποίηση τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Μάλιστα, φέρεται ως υπεύθυνη για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για εργασιακό περιβάλλον με εχθρική διάθεση και κλίμα. Κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Η ρευστότητα στους χώρους ψυχαγωγίας και τέχνης, τα μη αυστηρά καθορισμένα πλαίσια αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους.

Η πρόσφατη βράβευσή της όμως ήρθε λίγες ώρες, αφού έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει και άλλη κατηγορία της πρώην στυλίστριάς της, Άσα Ντάνιελς. Η Ντάνιελς κάνει λόγο για ρατσιστικά φορτισμένο κλίμα εργασίας, αλλά και παράνομο εργασιακό περιβάλλον, καθώς της αρνήθηκαν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ενώ την εξώθησαν –συγκεκριμένα η ομάδα του μάνατζμεντ της Lizzo- να υφίσταται κλιμακούμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν περπάτησε στο κόκκινο χαλί

Τίποτα στη χαρούμενη και ανέμελη διάθεσή της στο Γκαλά που παραβρέθηκε η διάσημη τραγουδίστρια, συνομίλησε και πόζαρε με άλλους διάσημους καλλιτέχνες συναδέλφους της, δεν μαρτυρούσε τις δικαστικές της περιπέτειες. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περπάτησε στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης.

Οι επίσημοι φορείς που ασχολούνται με τη μελέτη των εργασιακών ζητημάτων, επισημαίνουν ότι η ρευστότητα στους χώρους της ψυχαγωγίας και της τέχνης, τα μη αυστηρά καθορισμένα πλαίσια και όρια με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και εξηγείται εύλογα γιατί έχουν συγκαλυφθεί τα προηγούμενα χρόνια υποθέσεις κακοποίησης στο Χόλιγουντ και εν γένει στον χώρο του θεάματος που ήρθαν στο φως με το κίνημα «metoo».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024