Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lizzo: Το Super Bowl τής γυρνά την πλάτη μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Lizzo: Το Super Bowl τής γυρνά την πλάτη μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

«Η ομάδα της προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια στρατηγική για να σώσει το 'πλοίο' της που βυθίζεται»

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές. Η εργασιακή μου ηθική, το ήθος και ο σεβασμός μου έχουν αμφισβητηθεί» ήταν μερικά από τα λόγια της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας, Lizzo η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης από πρώην συνεργάτες της.

Τα φερόμενα θύματα είναι τρεις πρώην χορεύτριές της, οι οποίες την κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Αν και τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο σάλος που έχει προκληθεί είναι μεγάλος, ενώ και οι «πόρτες» που κλείνονται στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια αρχίζουν να πληθαίνουν.

Αποκορύφωμα, η χθεσινή ανακοίνωση του Super Bowl πως ακυρώνει τη συμμετοχή της από το Halftime Show.

«Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Lizzo στις εορταστικές εκδηλώσεις του Halftime, ή για την ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου, έχουν «πεθάνει» τώρα που περιβάλλεται από αυτό το  σκάνδαλο» αποκάλυψε άνθρωπος του NFL.

Σύμφωνα με την πηγή της Daily Mail, η Lizzo ήταν η επικρατέστερη καλλιτέχνιδα για να συμμετέχει στο επόμενο σόου, ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως, αλλά το όνομά της βρίσκεται πλέον εκτός λίστας.

Μια δεύτερη πηγή κοντά στην τραγουδίστρια λέει στην Daily Mail  ότι η ομάδα της «προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια στρατηγική για να σώσει το ‘πλοίο’ της που βυθίζεται».

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο με όλο και περισσότερους ανθρώπους να την κατηγορούν για εξαιρετικά ανάρμοστες πράξεις» συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Οι βαριές κατηγορίες

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τρεις γυναίκες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της ποπ σταρ, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις ακόμα και επίθεση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες «αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά» και «πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου» για δύο χρόνια και συγκεκριμένα από το 2021 ως το 2023.

«Εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές»

Στη μήνυση κατονομάζεται η Lizzo, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Melissa Viviane Jefferson, η εταιρεία παραγωγής της, Big Grrrl Big Touring Inc, και η επικεφαλής της χορευτικής της ομάδας, Shirlene Quigley.

«Η Lizzo προσκαλούσε τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς performers, μέσα στο στριπ κλαμπ «Bananenbar». Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Ειδικότερα, οι τρεις χορεύτριες ισχυρίζονται ότι σε ταξίδι τους για live εμφάνιση στο Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2023, η Lizzo τις προσκάλεσε σε βραδινή έξοδο στην πόλη και κατέληξαν στη δημοφιλή περιοχή Red Light.

Τότε τα πράγματα ξέφυγαν… «Η τραγουδίστρια άρχισε να προσκαλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν τους γυμνούς performers, δονητές από τους κόλπους τους και να τρώνε μπανάνες από τους κόλπους χορευτριών», αναφέρει η μήνυση.

Σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι μετά από σόου στο Παρίσι κάλεσε τους χορευτές της σε κλαμπ ώστε «να μπορέσουν να μάθουν κάτι ή να εμπνευστούν από την παράσταση». Παρέλειψε ωστόσο, να τους ενημερώσει ότι ήταν ένα καμπαρέ μπαρ με γυμνούς χορευτές.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024